jún 4, 2021
16 Views
0 0

Elátkozott hotel Pécsett? Senki sincs biztonságban az Aranyhajó közelében?

Written by

Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy sérülés nélküli építési baleset történt a pécsi Király utcában az egykori Aranyhajó Fogadónál – írja a pecsma.hu.

Pünkösdkor szintén hasonló eset történt, amikor is a hatalmas szél miatt a homlokzati állvány dőlt össze a szemben lévő házakra és az utcára, erről akkor itt a Blikk oldalán is beszámoltunk.

(A legfrissebb hírek itt)

A Pécsma által közzétett videón látszik: az építési törmelékből a Király utcára is jutott. A lap megkereste a fogadó és építtető cég tulajdonosát, Czéh-Tóth Márkot, aki elmondta:

– A műszaki ellenőr elmondása szerint a zárópárkányt bontják épp, ami egy nagyon régi szerkezet volt, nem volt állékony, ezért ennek megfelelően bontották fent alpinisták, lent pedig biztosítva volt a kordon és a közterület is. Engem úgy tájékoztattak, hogy minden biztonsági előírást betartva végezték a munkát. A falszerkezet omlása benne volt a pakliban, de erre a munkatársak fel voltak készülve. Úgy tudom, hogy a lehatárolt kordonon belülre hullott a törmelék, nem a járókelőkre, vagy közéjük.

Czéh-Tóth Márk a korábbi esettel kapcsolatban közleményben kért elnézést, akkor azt írta: “Kisgyermekes szülőként megdöbbenéssel és szorongással tölt el, hogy a sétálóutcában, ahol naponta emberek százai, akár ezrei korzóznak, ilyesmi egyáltalán megtörténhetett. Még leírni is félelmetes, hogy a puszta szerencse – illetve két ember lélekjelenléte – kellett ahhoz, hogy a balesetben végül senki nem sérült meg (…) Elnézést kérek a környező vendéglátóhelyek és egyéb szolgáltatók működésében okozott esetleges fennakadásért, kiesett forgalomért. Ezúton is tájékoztatom azon harmadik feleket, akiket a baleset kapcsán bármiféle anyagi kár ért, hogy ezekért a Hotel Nick Kft. építtetőként teljeskörű felelősséget vállal.”

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/pecs-aranyhajo-fogado-tormelek-kiraly-utca-lezudult-jarokelok/4vxcc4z

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?