jún 5, 2021
20 Views
0 0

Éjjel eshet, vasárnapra beborul

Written by

Szombaton a gomolyfelhőzetből főleg északkeleten, illetve a nyugati megyékben, éjjel észak felől egyre több helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul.

Vasárnap az összefüggőbb felhőzet délnyugat felé húzódik. Hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, de napközben gomolyfelhők képződnek, nagyobb számban az ország középső területein.

A déli órákig a Dunántúlon, illetve a déli megyékben többfelé, másutt néhol várható záporeső, zivatar. Délutántól helyi záporok, zivatarok még kialakulhatnak, nagyobb eséllyel a középső megyékben. Estétől csaknem mindenhol megszűnik a csapadék.

Több helyütt megélénkül a déli, délnyugati, vasárnap az északi, északkeleti szél. Zivatarok térségében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, a hosszabb ideig felhős délnyugati tájakon lesz a hűvösebb idő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn ismét a napsütésé lesz a főszerep. A nyugati tájakon átmenetileg egy-egy kisebb zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Az északkeleti szél többfelé megélénkül. A maximumok 24–29 fok között alakulnak.

Kedden és szerdán sok napsütésre, nyári melegre van kilátás. Csak néhol alakulhat ki jelentéktelen zápor. Az északi-északkeleti szél több helyen megélénkülhet. Az enyhe hajnalokat 25–29 fokos délutánok követik.

A Balatonnál hétvégén hosszabb napos időszakokra lehet számítani. Szombat délutántól azonban záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Ez vasárnapra is jellemző lesz, napközben 23–26 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

index.hu/belfold/2021/06/05/ejjel-eshet-vasarnapra-beborul-idojaras-meteorologia-idokep-balaton-vihar-zivatar-kanikula-szel-felhosodes/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?