ápr 13, 2021
10 Views
0 0

Éjfél után érkezik az újabb Szputnyik vakcinaszállítmány Budapestre

Written by

Éjfél után érkezik az újabb Szputnyik vakcinaszállítmány Budapestre

Várhatóan éjfél után nem sokkal érkezik meg a százhúszezer második dózisú Szputnyik vakcinát tartalmazó szállítmány Budapestre – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden kora este a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter azt írta: ezekben a percekben száll fel a kormány cargo gépe, hogy újabb koronavírus elleni oltóanyag-szállítmányt hozzon Magyarországra.

A gép és legénysége két hónap alatt már a hetedik keleti vakcinabeszerző útját teljesíti – emelte ki a miniszter, hozzátéve: ennek hála most százhúszezer ember jut majd hozzá az orosz oltóanyag második dózisához.

Újabb lépcsőfok a világjárvánnyal szembeni védekezésben és újabb lépés afelé, hogy Magyarország gyakorlatilag elsőként nyithasson újra Európában.

– hangsúlyozta Szijjártó Péter. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szintén Facebook-oldalán az oltásellenes álhírterjesztők figyelmébe ajánlotta bejegyzését. Kiemelte: mindenki, akit Szputnyik-vakcinával oltottak be, eddig is megkapta a második oltást időben, és a jövőben is mindenki meg fogja kapni. Az első oltásoknál – és minden oltásnál – előbb a felszabadítás, majd a kiszállítás következik, a vakcina beadása ezeket a folyamatokat követően kezdődhet. A szállítások Oroszországból folyamatosak – szögezte le az államtitkár.

Forrás: Facebook, MTI, Fotó: MTI/AP/TASR/Frantisek Ivan

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/ejfel-utan-erkezik-az-ujabb-szputnyik-vakcinaszallitmany-budapestre/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?