márc 31, 2021
5 Views
0 0

Együttműködik a kormány és a főváros a Szabolcs utcai hajléktalankórházért? Karácsony Gergely válaszolt

Written by

A főpolgármester Mager Andreának, a nemzeti vagyonkezelésért felelős tárcaminiszternek is írt levelet az ügyben. A főpolgármester levele elején közli, hogy a fővárosi hajléktalan kórház a helyén marad, onnan a járványhelyzet lecsengéséig, illetve addig, ameddig a kormány nem ajánl alkalmas csereingatlant nem költözik. Karácsony szerint a Fővárosi Önkormányzat továbbra is a járvány elleni védekezést, a legkiszolgáltatottabb emberek ellátását, a budapesti kórházi kapacitások megóvását tekinti elsődlegesnek, és főpolgármesterként fogalmazása szerint „nem kíván asszisztálni ingatlanpanamán nyerészkedő oligarchák gazdasági érdekeinek érvényesítéséhez”.

(A legfrissebb hírek itt)

A napokban derült ki, hogy a Szabolcs utcai hajléktalankórháznak el kell költöznie, mert a kormány alá tartozó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő felmondta a bérleti szerződést. Kedden levelet írt Mager Andrea tárca nélküli miniszternek annak érdekében, hogy a kórháznak méltó és alkalmas elhelyezést találjanak a járványveszély elmúltával. Lát-e lehetőséget az együttműködésre a kormánnyal, megoldódhat ez a helyzet?

– A járvány legdrámaibb napján, amikor Magyarország a halálozások tekintetében a világ egyik legrosszabbul teljesítő országa, a kormányból a jelek szerint továbbra is hiányzik mindaz, ami ilyenkor magától értetődő morális parancs lenne: az együttérzés, az együttműködés és a belátás.

Úgy fogalmazott, nem költözik a kórház, ameddig a kormány nem ajánl megfelelő csereingatlant. Képes lenne akadályozni akár egy esetleges „kilakoltatást” is?

Minden erőnkkel meg fogjuk védeni a hajléktalankórházat, ezzel óvjuk a budapesti kórházak kapacitásait, valamint védekezünk a járvány ellen.

A főváros nem tud biztosítani megfelelő épületet?

– Mivel a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában több évtizeden keresztül működő kórházakat a fideszes városvezetés idején államosították, így most a fővárosnak nincs a speciális feltételeket igénylő gyógyító tevékenységhez megfelelő ingatlana.

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/politika/karacsony-gergely-kormany-fovaros-korhaz/9ln72vn

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?