máj 4, 2021
7 Views
0 0

Egyre több európai országban van jelen a koronavírus indai mutációja

Written by

Európában először Magyarország érte el azt, hogy van elég oltóanyag minden olyan ember beoltására, aki kéri – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután a Pfizer magyarországi vezérigazgatójával egyeztetett.
Szijjártó Péter közölte, a Pfizerrel kötött szerződés 10,8 millió oltóanyagról szól, ma a 20. szállítmány érkezik, 334 ezer oltóanyaggal. Ezzel összesen már 2,8 milliót ér el a Pfizer által Magyarországra szállított oltóanyagok száma.
726 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 837-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 137 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 045  főre emelkedett.
Már több mint 4 millió embert beoltottak, közülük 2 millió 157 ezren már a második oltást is megkapták.
A regisztrációt és a már védőoltásra regisztráltak időpontfoglalását sürgette a járvány megállításáért és az újabb, erős hullámok elkerüléséért a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az operatív törzs ülésén.
Az átoltottsági arány még nem elegendő ahhoz, hogy egy nagyobb járványhullámot megakadályozzon – mondta Szlávik János infektológus Magyarország élőben extra című műsorunkban.
Már eljutottunk arra a pontra, hogy mindenki igényelheti az oltást korosztálytól függetlenül – hangsúlyozta Dömötör Csaba, a miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára Magyarország élőben című műsorunkban.
„Sok-sok életet és másfél hónapot nyertünk” az orosz és kínai vakcinának köszönhetően – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.
A DK-s Dobrev Klára bejelentette indulását a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Az LMP és az MSZP közölte: ha kell támogatják Gyurcsány Ferenc feleségét, de Karácsony Gergelyt szívesebben látnák kormányfő-jelöltnek. A Jobbik hallgat az új riválisról.
Az ellenzéki pártokat a gyűlölet tartja egyben – mondta Palóc André Magyarország élőben című műsorunkban.
A politológus szerint az ellenzék nem érdekelt az ország sikerében, hiába jön az ellenzékkel szembe a valóság, azt igyekeznek elrejteni.
A jobbikosok hiába dörgölőztek hozzá Gyurcsány Ferenchez, a Jobbik egy antiszemita párt maradt – hangsúlyozta Hollik István, a KDNP képviselője a parlamentben.
Ma reggel a matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák országszerte. E tárgyból 68 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáztak.
Az Audi Hungária Zrt. 3,8 milliárd forintból bővíti szerszámgyárát Győrben – mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter közölte, hogy a kormány 1,2 milliárd forinttal járul hozzá a fejlesztéshez, amely 700 munkahely megőrzését biztosítja.
A Nemzetközi Valutaalap megállapította, hogy a magyar hatóságok gyorsan és határozottan reagáltak a válságra, a monetáris politikai válaszok megfelelőek voltak – közölte a Magyar Nemzeti Bank.
Fontos erősíteni az Európa Tanács szerepét, és nem lehet hagyni, hogy a sokkal erősebb anyagi és politikai eszközökkel rendelkező Európai Unió elhalványítsa annak mandátumát – hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter.
A világon 153,2 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3,2 millió, a gyógyultaké pedig 89,9 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.
Az Európai Unió két hét múlva 651 ezer adag vakcinát szállít a nyugat-balkáni országokba a koronavírus ellen.
Ukrajnában tovább lassult a koronavírus-fertőzés terjedése, kevesebb mint 2500, a megelőző napinál csaknem 300-zal kevesebb új koronavírusos beteget jegyeztek fel, az elhunytak száma is a korábbiaknál jóval alacsonyabb volt.
Spanyolországban hétfőn átlépte az ötmilliót azoknak a száma, akik teljes oltással védettek a koronavírus ellen – derült ki az egészségügyi minisztérium jelentéséből.
Rendkívüli járványügyi intézkedések mellett nyitottak ki a szavazóhelyiségek és kezdődtek meg a tartományi parlamenti választások Madridban.
Meghaladta az 50 milliót a koronavírus ellen beadott első és második oltási dózisok együttes száma Nagy-Britanniában.
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a koronavírus-fertőzések újbóli behurcolásának veszélye miatt nagyon óvatosan kell eljárni a külföldi utazások engedélyezésével.
Washington válaszolna bármilyen meggondolatlan vagy agresszív orosz lépésre, de nem törekszik az Oroszországgal fennálló feszültségek további eszkalációjára – mondta Antony Blinken amerikai külügyminiszter.
A francia hadseregnek várhatóan nem kell bíróság előtt felelnie az 1994-es ruandai népirtásért, miután a párizsi ügyészség indítványozta a hadsereg elleni vizsgálat vádemelés nélküli lezárását.
Jóváhagyta a szlovák parlament a pozsonyi kormány megújított kormányprogramját, és ezzel egyúttal bizalmat szavazott Eduard Heger miniszterelnök kabinetjének – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
Éjfélkor lejár Benjamin Netanjahu 28 napos kormányalakítási megbízatása. 12 év után ellenzékbe kerülhet a Netanjahu vezette jobboldali Likud párt, ha a Netanjahut ellenző tábornak sikerül a Likud nélkül koalíciós kormányt felállítania. 
Joe Biden mégis megemelte a befogadható migránsok létszámát. 62 500-ra módosította az Egyesült Államok menekültek befogadására vonatkozó felső határát – jelentette be az amerikai elnök.
Tüntetők vonultak utcára Washingtonban, hogy Joe Biden amerikai elnök bevándorláspolitikája ellen tiltakozzanak.
A muzulmán vallású diákok magas arányára való tekintettel a tervek szerint a következő tanévtől bevezetik az iszlám vallás oktatását a spanyolországi általános iskolákban.
A koronavírus-világjárvány miatt idén is elmarad a müncheni Oktoberfest, a világ legnagyobb sörfesztiválja – jelentették be a bajor tartományi fővárosban.
Továbbra is a szélsőjobboldali törekvések jelentik az első számú fenyegetést Németország biztonságára   – mondta Horst Seehofer német belügyminiszter Berlinben, a politikai indíttatású bűncselekményekről készített 2020-as statisztika bemutatóján.
Kína múlt csütörtökön juttatta a világűrbe leendő állandó űrállomásának főmodulját a Hosszú Menetelés 5B nevű rakétával. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a visszatérő rakéta darabjai hol landolnak, de szakértők szerint félő, hogy lakott területre eshetnek.
Katonai gyakorlat miatt megnövekedett vízi járműforgalomra és hanghatásra kell számítani a Duna fővárosi, valamint a Szentendrei-sziget és Ercsi közöti szakaszán – közölte a Honvédelmi Minisztérium.
Kéthetes akció kezdődött a IX. kerületi Boráros tér megtisztításáért, rendbetételéért – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
A MÁV-START már nemcsak a vakáció idején, hanem előtte egy hónappal sűríti a Balaton partjához tartó járatok indulását: május 17-től a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig előszezoni menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között.
Labdarúgó Magyar Kupa döntő: MOL Fehérvár FC – Újpest FC 0:1 – hosszabbítás után.

hirtv.hu/hirtvkulfold/egyre-tobb-europai-orszagban-van-jelen-a-koronavirus-indai-mutacioja-2521113?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?