okt 15, 2020
5 Views
0 0

Egyre rosszabb a helyzet Romániában: az összes bukaresti kórháznak fel kell készülnie a koronavírus-betegek fogadására

Written by

Egyre rosszabb a helyzet Romániában: az összes bukaresti kórháznak fel kell készülnie a koronavírus-betegek fogadására

A román egészségügyi miniszter felszólította a bukaresti kórházakat, hogy mindenütt alakítsanak ki a koronavírusos betegek fogadására elkülönített részlegeket, mivel a román fővárosban alig van már szabad ágy a Covid-kórházakban, és országos szinten is betelt a fertőzöttek számára elkülönített helyek kétharmada.

A stratégiai kommunikációs törzs csütörtöki jelentése szerint már második napja meghaladta a négyezret az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma, ami több mint másfélszerese az utóbbi két hét átlagának. Az utóbbi napon az átlagosnál 30 százalékkal több, 73 halálesetet jelentettek, és hétszáz fölé ugrott az intenzív terápián ápolt súlyos esetek száma.

A járvány a fővárosban terjed leggyorsabban, itt – megdöntve az előző napi rekordot – csütörtökön már 777 új fertőzést jelentettek.

Közben a romániai orvosi kollégium arra figyelmeztette Ludovic Orban kormányfőt és Nelu Tataru egészségügyi miniszter, hogy a hatóságok nem vonhatják be rendeleti úton a családorvosokat a koronavírus-járvány elleni küzdelembe, ugyanis ők nem állami alkalmazottak, hanem az egészségbiztosítóval kötött keretmegállapodások alapján fejtik ki tevékenységüket. A szakmai testület szerint a családorvosok telefonon keresztül elláthatják tanácsokkal koronavírusos pácienseiket, de nem lehet őket a fertőzési gócokba küldeni.

A román miniszterelnök hétfőn jelentette be: úgy akarják módosítani a karanténtörvényt, hogy a pozitívnak bizonyult koronavírus-teszt után a fertőzöttnek ne kelljen mindenképpen a túlterhelt járványkórházban jelentkeznie állapotának felmérése érdekében, hanem bízhassák eleve a családorvosok gondjaira a tünetmentes fertőzöttek kezelését.

Második hullám: Szükség van további szigorításokra?

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20201015-egyre-rosszabb-a-helyzet-romaniaban-az-osszes-bukaresti-korhaznak-fel-kell-keszulnie-a-koronavirus-betegek-fogadasara

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?