máj 28, 2021
19 Views
0 0

Egyre közelebb az olimpia, egyre távolabb a vészhelyzet vége Tokióban

Written by

Egyre közelebb az olimpia, egyre távolabb a vészhelyzet vége Tokióban

További három héttel meghosszabbították a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzetet Tokióban, Oszakában és hét másik prefektúrában június 20-ig.

A térségben a fertőzöttek száma továbbra is lassan csökken – tájékoztat az MTI.

A döntés értelmében a nagyobb eseményeken legfeljebb ötezer ember vehet részt, vagy a létesítmények befogadókapacitásuk legfeljebb 50 százalékát használhatják ki.

Az áruházaknak és bevásárlóközpontoknak legkésőbb 20 órakor be kell zárniuk, ahogy az éttermeknek is, amelyek továbbra sem szolgálhatnak fel alkoholt és nem nyújthatnak karaoke-szolgáltatásokat.

A vészhelyzetet Tokión és Oszakán kívül Hokkaidó, Aicsi, Kiotó, Hjógo, Okajama, Hirosima és Fukuoka prefektúrában hosszabbították meg, Okinava prefektúrában már eleve június 20-ig tartó vészhelyzet van érvényben.

„Az újabb koronavírusos esetek száma országszerte csökken május közepe óta, a helyzet azonban továbbra is nagyon kiszámíthatatlan” – mondta Szuga Josihide japán miniszterelnök.

Eközben egyre többen tiltakoznak Japánban az olimpia megtartása ellen a világjárvány közepette: a Kyodo japán hírügynökség e havi felmérése szerint a megkérdezettek 59,7 százaléka mondta azt, hogy az olimpiát el kellene halasztani.

Az oszakai és hjógói kórházak továbbra is küzdenek az ágyak felszabadításáért a koronavírusos páciensek számára, miközben a fertőzöttek száma meredeken emelkedik Okinaván, miután turisták özönlötték el a térséget az aranyhét ünnepi időszakában.

Zárt kapus lehet a tokiói olimpia

atv.hu 

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210528-tovabb-tolodik-a-veszhelyzet-vege-japanban-pedig-egyre-kozelebb-az-olimpia

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?