máj 31, 2021
4 Views
0 0

Egyre közelebb a csúcsformához Hosszú Katinka: 6 éremmel búcsúzott Monacótól

Written by

Három arany- egy ezüst és két bronzéremmel zárt, a nyári tokiói ötkarikás játékokra készülő kiválóság szombaton 400 méter vegyesen és 100 méter pillangón bizonyult a leggyorsabbnak a mezőnyben, majd vasárnap 200 vegyesen szintén első lett. Az aranyak mellett 200 méter gyorson a második-, 200 pillangón és 100 háton pedig egyaránt harmadik lett.

Hosszú annak ellenére indult el ennyi versenyszámban, hogy a sorozat rajtja előtt kikötötte, csak azokon a távokon és úszásnemekben méreti meg magát amelyekben az olimpián is indul majd.

A koronavírus-járvány felborult felkészülési menetrendje miatt bosszús Hosszú egyre közelebb kerül legjobb időeredményihez, formajavulásáról Sós Csaba szövetségi kapitány is reménykedve beszélt a budapesti Európa-bajnokság után.

– Még van két hónap Tokióig, ha azt nézzük, mennyit javult az országos bajnokság óta, akkor csak bizakodó lehetek – vélekedett a szakember.

A Mare Nostrum a franciaországi Canet-en-Roussillonban folytatódik kedden és szerdán, majd Spanyolországban, Barcelonában fejeződik be szombaton és vasárnap.

www.blikk.hu/sport/egyeni/hosszu-katinka-felkeszules-moanco-ermek/m4ey7vg

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?