okt 12, 2020
3 Views
0 0

Egymillió dolláros kártérítést kér az a fekete férfi, akit lóháton ülő fehér rendőrök kötélre kötve vezettek át egy texasi város utcáin

Written by

Járvány hírlevél

A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Egymillió dollárra perli a texasi város, Galveston önkormányzatát, illetve rendőrségét az a fekete férfi, akit két, lóháton ülő fehér rendőr egy kötélre kötve vezetett az utcán 2019-ben, írja a Guardian

A 44 éves Donald Neely ügyvédje a keresetben azt állította, hogy a rendőrség eljárása az őrizetbe vétel során szélsőséges és felháborító volt, és a férfi fizikai sérüléseket szenvedett, de emellett komoly megaláztatást is érzett. A rendőrségi eljárásról tavaly augusztusban kerültek ki fotók az internetre, akkor országszerte hatalmas felháborodást váltott ki a rendőrök eljárása, amiről sokaknak az jutott eszébe, ahogy korábban a rabszolgákat vezették láncon. 

Neely hajléktalanként élt, a járdán aludt, amikor a rendőrség birtokháborítás miatt intézkedett vele szemben. Ezután vezették el a rendőrőrsre, és a rendőrökre szerelt testkamera rögzítette is, ahogy az egyik rendőr kétszer is azt mondja (egyszer nevetgélve), hogy rosszul fog kinézni, ha a férfit kötélen vezetik végig a város utcáin. 

A kereset szerint a város és a rendőrség gondatlanságot követett el, amikor a rendőrök nem vették figyelembe, hogy Needly ebben a helyzetben úgy érezheti magát, mintha rabszolgaként vezetnék végig a városban. 

A botrány kirobbanása után Galveston város rendőrfőnöke, Vernon Hale azt nyilatkozta, hogy a fotókon látható megoldás része a rendőrségi eszköztárnak, és vannak helyzetek, amikor a legjobb módszernek számít, de ebben az esetben a rendőrök rosszul döntöttek. Elnézést kért a történtekért, és elmondta, hogy a rendőrségnél azóta változtattak a szabályokon, és nem fordulhat elő hasonló eset. 

A texasi rangerek által végzett belső vizsgálat szerint a két rendőr nem sértett szabályt. Neely-t amúgy a bíróság felmentette akkor a vádak alól, amiért bevitték. 

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.


Belépek

444.hu/2020/10/12/egymillio-dollaros-karteritest-ker-az-a-fekete-ferfi-akit-lohaton-ulo-feher-rendorok-kotelre-kotve-vezettek-at-egy-texasi-varos-utcain

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?