ápr 8, 2021
4 Views
0 0

Egyiptomban is gyártani fogják a kínai Sinovac-vakcinát

Written by

Egyiptomban is gyártani fogják a kínai Sinovac-vakcinát

Kairó megállapodott a Sinovac Biotechhel a kínai gyógyszergyártó cég vakcinájának Egyiptomban történő gyártásáról – jelentette be csütörtökön Hala Musztafa Zaid egyiptomi egészségügyi miniszter.

Tájékoztatása szerint a cél évi 60 millió dózis oltóanyag előállítása.

A megállapodás a miniszter értékelése szerint hatalmas lendületet adhat az immunizálási erőfeszítéseknek a mintegy százmillió lakosú észak-afrikai országban, amely eddig mindössze másfél millió adag vakcinát kapott.

Zaid szerint a legyártandó vakcinákat nemcsak az egyiptomi lakosság beoltására használnák fel, de más afrikai országokat is ellátnának. A tárcavezető elmondta, hogy az egyik üzem már készen áll évi 20 millió dózis előállítására, egy másik – építés alatt alatt álló – gyártóegység pedig a termelést 60 millió adagra fogja fokozni.

Egyiptom eddig 854 400 adaghoz jutott a brit-svéd AstraZeneca gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcinájából, illetve 650 ezer dózis Sinopharm-vakcinát kapott.

Egyiptom január 24-én kezdte meg az oltási kampányt az egészségügyi dolgozók immunizálásával. Március 4-től megkezdték az idősek és a krónikus betegségekben szenvedők beoltását.

Az észak-afrikai országban a járvány kitörése óta 207 293 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 12 297-en hunytak el a kórban.

Változhat az AstraZeneca koronavírus-vakcinájának megítélése és felhasználása

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210408-egyiptomban-is-gyartani-fogjak-a-kinai-sinovac-vakcinat

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?