ápr 7, 2021
12 Views
0 0

Egy twerkelős TikTok-videó miatt vették el a szépségkirálynő koronáját

Written by

A 2019-ben megválasztott Lucy Maino a járvány miatt így is kivételesen hosszú ideig regnált mint Miss Pápua Új-Guinea.

A 25 éves szépségkirálynőt – aki egyébként országa női fociválogatottjának kapitányaként a csendes-óceáni szigetvilág 2019-es bajnoka is egyben – annyi támadás érte az utóbbi időben egy TikTokon megosztott fenékrázós – úgynevezett twerkelős – videója miatt, hogy visszavették tőle a királynői címet – írja a Guardian.

A lapnak név nélkül nyilatkozó korábbi Miss Pápua Új-Guinea szerint Lucy Maino meghurcolása jól mutatja, mennyire nőgyűlölő az országuk.

Bár a táncolós TikTok-videók (beleértve a twerkelős videókat is) manapság egyre hétköznapibb dolognak számítanak, a szépségkirálynő kritikusai szerint az azóta törölt videóban látható viselkedés nem méltó egy példaképhez. Azt is fontos hozzátenni, hogy a videó Maino egyik rosszindulatú követőjének köszönhetően került nyilvánosságra. A szépségkirálynő TikTok-profilja privát (vagyis csak a követői láthatják az ott megosztott tartalmakat), ahonnan valaki lementette a táncolós felvételt, és feltöltötte Youtube-ra.

Lucy Mainot gyakorlatilag egy olyan videó miatt fosztották meg a szépségkirálynői címétől, amit nem a nyilvánosságnak szánt, hanem a tiktokos követőinek – ez egy viszonylag szűk kört jelent. A Guardian által megszólaltatott korábbi szépségkirálynő szerint, ha egy Pápua új-guineai férfi hírességről kerülne elő egy TikTok-videó, azon csak röhögne mindenki.

A lap által megszólaltatott másik, neve elhallgatását kérő kritikus szerint a szépségverseny szervezőinek jobban ki kellett volna állniuk Lucy Mainoért.

Úgy érzem, belökték őt egy busz alá, és nem adták meg neki a lehetőséget, hogy kijöjjön onnan és beszéljen.

– mondta a hasonló támadásoktól félő névtelen bíráló.

A Guardian az ENSZ helyi szervezetének közleményét is feleleveníti, ami szerint a nőgyűlölet óriási probléma az országban. A nők és gyerek elleni erőszak pedig az olyan megjegyzésekkel kezdődik, mint hogy nem lenne szabad így táncolnia valakinek.

24.hu/elet-stilus/2021/04/07/lucy-maino-papua-uj-guinea-szepsegkiralyno-tiktok-twerkeles-tronfosztas/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?