Sze 30, 2020
12 Views
0 0

Egy katonatiszt után, színházi és filmes szakembereket nevezett ki Vidnyánszky az SZFE élére

Written by

Novák Emil filmrendező lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) általános rektorhelyettese, Zalán János színész, producer pedig oktatási rektorhelyettesként dolgozik csütörtöktől – jelentette be Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke az M5 szerda esti műsorában.

Az egyetem eddigi vezetésének felmondási ideje  szeptember 30-án jár le. A kuratórium kedden Szarka Gábor személyében új kancellárt nevezett ki, őt azonban a hallgatók nem engedték be az egyetemre. A hallgatói önkormányzat továbbra is illegitimnek tekinti a kuratórium működését, döntéseit pedig nem fogadja el.

Szerda este a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatói fáklyás tüntetéssel búcsúztatták az SZFE leköszönő vezetését. 

INDEX1

Fotó: Bánkuti András / Index

Vidnyánszky Attila minderre reagálva hangsúlyozta: a kuratórium jogszerűen működik, döntései megfelelnek a szabályoknak. Vidnyánszky szerint az egyetemen egy szűk kisebbség generálja a vitákat. A kuratórium elnöke hozzátette az egyetemen csütörtökön kezdődő sztrájk jogszerűtlen és mint mondta, reméli, hogy a bíróság is így dönt.

A kuratórium közleménye szerint az egyetem polgárai közül tucatnyian próbálták meggátolni, hogy Szarka Gábor belépjen az egyetem épületébe.

index.hu/kultur/2020/09/30/egy_katonatiszt_utan_szinhazi_es_filmes_szakembereket_nevezett_ki_vidnyanszky_az_szfe_elere/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Kultúr
banner

Vélemény, hozzászólás?