okt 13, 2020
10 Views
0 0

Egy indiai ékszermárkának vissza kellett vonnia a reklámját, mert vegyes vallású család szerepelt benne

Written by

444 Hírlevelek

Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Egy indiai ékszermárka hindu nacionalisták tiltakozása miatt visszavonta 43 másodperces tévéreklámját, amiben vegyes vallású család szerepelt. A Tanishq nevű ékszermárka filmjében egy hindu viseletben lévő terhes nő készül az újszülöttköszöntő bulira, viszont a reklámban szereplő többi nő viseletéből tisztán látszik, hogy a család, aminek a hindu nő a tagja, muszlim.

A reklám üzenete is rímel ezzel, az összetartozást és az egységet hirdetik.

Hindu nacionalisták szerint viszont az ékszermárka a „szerelemdzsihádot” népszerűsíti. A hindu nacionalisták szerint ugyanis az Indiában élő muszlim családok direkt hindu nőket igyekeznek találni a fiaik mellé, hogy áttéríthessék a nőket az iszlámra. A dolog mögött áll az is, hogy Indiában jóval több a férfi a fiatal korosztályban, mint a nő, és főleg vidéken nagyon rossz ez az arány, emiatt pedig a más etnikumú férfival szerelmi kapcsolatba lépő hindu nőket gyakran zaklatják, megbélyegzik. A „szerelemdzsihád” elleni heves tiltakozás is erről a tőről fakad.

Az indiai közösségi médiában terjedni kezdtek a Tanishq bojkottjára felszólító felhívások, amiket osztott a hindi nacionalista Bharatiya Janata Párt több tagja is. Az ékszermárka ezért döntött a reklám visszahívása mellett. Közleményükben azt írták, mélyen elszomorította őket az érzelmek ilyen mértékű felkeveredése, és hogy nem volt szándékukban ezt előidézni. A reklámot pedig a megbántott érzelmek mellett a cég alkalmazottjainak biztonságára hivatkozva vonják vissza.

(New York Times)

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.


Belépek

444.hu/2020/10/13/egy-indiai-ekszermarkanak-vissza-kellett-vonnia-a-reklamjat-mert-vegyes-vallasu-csalad-szerepelt-benne

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?