jún 3, 2021
18 Views
0 0

Egy idős embert késelt halálra

Written by

Bár vannak csekély különbségek a koronavírus elleni oltóanyagok között, minden vakcina biztonságos, ezért a kormány arra kér mindenkit, regisztráljon, és oltassa be magát – mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: miután a magyar lakosság 54 százalékát sikerült beoltani, az ország a társadalmi immunitás közelében van.
A magyar védettségi igazolvány alkalmas lesz az európai uniós zöld kártya vagy vakcinaútlevél kiváltására, és Magyarország emellett már 12 országgal kötött kölcsönös utazási megállapodást – mondta Gulyás Gergely.
315 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 805 302 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 18 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 792-re emelkedett.
Már 5 millió 227 ezer embert beoltottak, közülük 3 millió 732 ezren a második dózist is megkapták.
A budapestiek 58 százaléka már regisztrált az oltásra – mondta az oltási munkacsoport vezetője Magyarország élőben című műsorunkban.
György István közölte: az oltások üteme lassul, ezért arra biztat mindenkit, hogy aki még nem tette, az kérje az életet mentő vakcinát.
Nem jogszabályellenes a védettségi igazolás bemutatását kérni – mondta Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke Magyarország élőben extra című műsorunkban.
Trükkök százaival sem sikerült bizonyítania a baloldali városvezetésnek azt, hogy a kormány ellehetetleníti az önkormányzatokat mondta híradónknak az újpesti önkormányzat fideszes képviselője.
Ozsváth Kálmán közölte: a Fideszt bíráló plakátkampány ellenére a kerületben az önkormányzati gazdasági társaságok legnagyobb része nyereségesen működött.
Az egyik budapesti EB-meccsen akart robbantani és a Balatonnál a tömegbe hajtani, a kedden a TEK által elfogott 21 éves, magát iszlamistának valló férfi.
Hetek óta tartó felderítés eredménye, hogy elfogták a terrortámadásra készülő magyar férfit – mondta Gulyás Gergely. A miniszter hangsúlyozta, terveiről nem csak beszélt a dzsihadistákhoz köthető fórumokon, hanem előkészületeket is tett.
Magyarország a radikális iszlamisták szemében kiemelt célpont – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő Magyarország élőben extra című műsorunkban.
A kereszténység mindig is tudatában volt a Szentírás hagyományai alapján, hogy a nemzeti lét és az egyházakhoz való tartozás nemhogy nem szemben áll egymással, hanem egymásra irányul, egymást erősíti – mondta Semjén Zsolt az állami kitüntetések átadásán.
Kihirdették a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Magyar szemmel című fotópályázat eredményét. A beérkezett több mint 10 ezer fotóból 101 képet választottak ki a trianoni békediktátum 101. évfordulójára emlékezve.
Petőfi Sándor manapság ugyanolyan értékes, mint amilyen a saját korában volt, és – életét helyesen értelmezve – példakép lehet az ifjúságnak – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere a 2022-2023-as Petőfi-emlékév kapcsán.
Kinevezte Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot a Magyar Honvédség parancsnokává Áder János köztársasági elnök.
Tizenhét milliárd forintot biztosít a kormány Békéscsaba komplex energetikai programjára, amely a Modern városok program része.
ITM: 3 milliárd forinttal támogatja a kormány a júniusban induló Nyári diákmunka programot, amely munkatapasztalathoz és jövedelemhez juttatja a nappali képzésben tanuló 16-25 éveseket.
A kormány 141 millió forinttal segíti 67 állatvédő civil szervezet munkáját – mondta Nagy István agrárminiszter az Állatvédelmi aktualitások 2021 című konferencián.
Elutasította Magyarország keresetét a Sargentini-jelentés ügyében az Európai Unió Bírósága. „Elfogadhatatlan és megdöbbentő az Európai Bíróság ítélete” – fogalmazott az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán.
Varga Judit hangsúlyozta: a dokumentumról szóló szavazás nemcsak az uniós szerződésekkel, de az Európai Parlament eljárási szabályzatával is ellentétes volt. A magyar kormány készen áll a párbeszédre a jogállamiság témájában.
Rendkívül dinamikusan fejlődnek a magyar-török kapcsolatok, és remélhetőleg további felívelés következik – közölte törökországi látogatását követően Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.
Tárgyalások kezdődtek a stratégiai együttműködésről a magyar nemzeti oltóanyagközpont és az orosz vakcinagyártásért felelős Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap között – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szentpéterváron.
A világon 171,5 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3,6 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
A tagországok lakosságának 50 százaléka nem elégedett a koronavírus-járvány okozta válság enyhítésére tett európai uniós intézkedésekkel – derült ki az Eurobarométer felméréséből.
Ismét lehet esküvőket, lakodalmakat és más ünnepségeket szervezni Észak-Macedóniában, ám az ölelkezés, a kézfogás és a puszilkodás tilos ezeken az eseményeken, amelyeken egyébként legfeljebb százan vehetnek részt – közölte a szkopjei sajtó.
Ukrajnában kevesebb mint 2600 új beteggel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, a járvány terjedése továbbra is stagnálást mutat.
A korosztályok szerinti koronavírus elleni oltást szabad regisztrációval váltották fel az olasz egészségügyi hatóságok, de a tartományok továbbra is eltérő oltási ütemezést követnek.
Franciaországban június 15-től a 12 és 18 év közöttiek is beoltathatják magukat a koronavírus ellen – jelentette be Emmanuel Macron államfő.
Nagy-Britannia felnőtt lakosságának több mint a háromnegyede már megkapta a koronavírus elleni oltás első dózisát – közölte a brit egészségügyi minisztérium.
A dán parlament törvényt fogadott el arról, hogy az országba érkező menedékkérőket külföldre, akár Európán kívüli országokba telepítsék át.
Bizalmatlansági indítványt nyújtott be az Andrej Babis miniszterelnök vezette koalíciós kormány ellen a cseh jobboldali ellenzék a képviselőházban.
Korszakváltás jöhet Izraelben, 12 év után véget ér Benjamin Netanjahu miniszterelnöksége. Tegnap este jelentette be a centrista Jes Atíd pártot vezető Jair Lapid és az ultranacionalista Naftali Bennett, hogy sikerült kormánykoalíciót alakítaniuk.
Szuga Josihide japán miniszterelnök valószínűleg előrehozott választásokat fog kezdeményezni a tokiói nyári olimpia játékok befejeződése után, előtte pedig gazdaságélénkítő csomagot fog bemutatni.
Tizennyolc tálib szélsőséges fegyveres meghalt, köztük az osztag parancsnoka, amikor a kormányerők harci gépei csapást mértek állásaikra az észak-afganisztáni Dzsauzdzsán tartomány Akcsa körzetében.
A két évvel ezelőtti Hableány-katasztrófa áldozatairól emlékezett meg a Budapesti Rendőr főkapitányság a Margit híd pesti hídfőjénél, a tragédia helyszínén.
Nem rabolták ki, hanem ő maga lopta el a rábízott mintegy 15 millió forintot az egyik pénzszállító cég alkalmazottja május végén Nyíregyházán – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.
Vádat emelt a Főváros Főügyészség egy férfi ellen, aki hamis aláírásokkal érte el jelöltségét a 2018-as országgyűlési választáson – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.
Újabb 300 millió forintra pályázhatnak a kis és közepes sportegyesületek a HISZEK Benned! sportprogram második alprogramjának legújabb, hatodik ütemében – jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.
Bronzérmet szerzett a Csonka Zsófia, Major Veronika, Sike Renáta összeállítású csapat sportpisztolyban az Eszéken zajló sportlövő Európa-bajnokságon.
A MOL-Pick Szeged házigazdaként 31:28-ra legyőzte a Telekom Veszprém csapatát a férfi kézilabda NB I döntőjének első mérkőzésén.
Női kézilabda NB I: DVSC Schaeffler – Győri Audi ETO KC 20:32
Negyedik mérkőzésén is kikapott a magyar női vízilabda-válogatott az amerikai csapattól a kaliforniai olimpiai felkészülés keretében.

hirtv.hu/ahirtvhirei/egy-idos-embert-keselt-halalra-2522723?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?