máj 28, 2021
10 Views
0 0

Egy hangyányit gyorsult az oltási kampány tempója*

Written by

Az elmúlt napok trendjének megfelelően újra javultak a koronavírus-járvány legfontosabb adatai: tovább csökkent a kórházban ápoltak száma, jelenleg 1120-an szorulnak kórházi ellátásra.* Gépi lélegeztetésre 121-en szorulnak, ilyenre is tavaly október elején, a második hullám felfutó szakaszában volt példa utoljára.

Ebben minden bizonnyal nagy szerepe van az oltási programnak is. Péntekre már 5,085 millió magyarországi lakos kapta meg legalább az első védőoltását. Az oltásra regisztráltak száma is nőtt bő tízezerrel csütörtökhöz képest, jelenleg 5,203 millió regisztráltat tartanak nyilván – a beoltottak között 260 ezren regisztráció nélkül kaptak védőoltást, úgyhogy csaknem négyszázezer regisztrált vár még az első oltására.

Az ő beoltásuk a jelenlegi tempóban még hetekig tarthat. Csütörtökön is csupán 28 ezren kapták meg az első védőoltásukat, ez amúgy a héten az eddigi legjobb adat, de messze elmarad a múlt heti tempótól, amikor hétköznap még a leggyengébb napon is több mint 38 ezren kapták meg az első védőoltásukat.

Csütörtökön 448 új fertőzöttet azonosítottak, ami a legmagasabb heti adat, de tesztből is csütörtökön végezték a legtöbbet. A pozitív tesztek aránya így továbbra is három százalék alatti, ami arra utal, hogy pillanatnyilag ellenőrzés alatt tartják a hatóságok a járványt.

*Helyesbítés: Cikkünk eredeti változatában bedöltem annak, hogy az Operatív Törzs és Orbán Viktor, szakítva az elmúlt hónapok gyakorlatával, a kórházban ápoltak számából levonta a gépi lélegeztetésre szorulók számát, amely alapján úgy tűnt, ezer alá csökkent a kórházi kezelésre szorulók száma. Figyelmetlenségemért elnézést kérek.

444.hu/2021/05/28/ezer-ala-csokkent-a-covid-miatt-korhazban-apoltak-szama?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?