Sze 30, 2020
16 Views
0 0

Egy évet csúszik a Csömöri úti felüljáró felújítása

Written by

Egy évet csúszik a Csömöri úti felüljáró felújítása

Újratervezés miatt egy évet csúszik a Csömöri út – Drégelyvár utcai közúti felüljáró felújítása – tartalmazza a fővárosi önkormányzat közleménye, amelyet szerdán jutattak el az MTI-hez.

Az újratervezés azt követően vált szükségessé, hogy a kivitelező a hídszerkezetet érintő problémákra bukkant, ezért a munkálatok egy évvel csúsznak, és jövő decemberre fejeződnek be – közölték.

Hozzátették, hogy száz fővárosi híd és felüljáró szorulna felújításra, karbantartásra.
Azt írták: a fővárosban mintegy hárommillió négyzetméter út, száz kishíd, felüljáró és kétezer kilométernyi vízcsőhálózat felújítása maradt el, mert a korábbi városvezetés a szükséges összegek egytizedét sem fordította erre a célra.

Emlékeztettek arra: a közel fél évszázada épült, legutóbb 1989-ben felújított felüljáró rekonstrukciójára a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 2019 decemberében kötött szerződést a Colas Zrt.-vel nettó 778 millió forintért.

Ugyanakkor a bontás során nem várt mértékű károsodásra derült fény; a vasbeton szerkezetek állapota a tervekben jelzettnél rosszabbnak bizonyult, így a kivitelezést felfüggesztették.

Ez azt jelenti, hogy nagyobb beavatkozás szükséges, mint ami előre látható és tervezett volt, illetve az is kiderült, hogy a felüljárót 10-15 éven belül újjá kell építeni – tudatták.

Közölték: ebben a helyzetben lesz idő a távlati tervek kidolgozására is. Ugyanis korábban megjelentek olyan elképzelések, hogy a híd helyett egy közös villamos/közúti aluljáróban vezessék át a forgalmat a vasúti vágányok alatt.

A tájékoztatás szerint a BKK előkészíti a szerződés módosításához szükséges dokumentumokat és a főváros októberi közgyűlésére előterjesztést készít a fedezet szükséges mértékű megemeléséről.
Az intézkedések a jelenlegi szerződés értékéhez képest bruttó 344 millió forint többletkiadást jelentenek, melyről a Fővárosi Közgyűlés fog döntést hozni.

A híd várhatóan 2021 decemberében adható majd vissza a közúti forgalomnak – tartalmazza a közlemény.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20200930-egy-evet-csuszik-a-csomori-uti-feluljaro-felujitasa

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?