okt 14, 2020
5 Views
0 0

Egy éve vezeti a fővárost Karácsony Gergely

Written by

Egy éve vette át a budapesti Városházát Karácsony Gergely. Az évfordulóról közösségi oldalán emlékezett meg.

Hőmérővel a kezében panaszkodott a melegre a hármas metróban Karácsony szintén a kampányban. A metrókocsikba ennek ellenére idén nyárra sem szereltek klímát, ehelyett egyes állomásokra ivókutakat telepítettek.

De a kampányban megígért stadion stop sem sikerült maradéktalanul, ugyanis a Bozsik stadionra a kispesti szocialista polgármester nyomására mégis rábólintott.

Karácsony megígérte Budapest zöldítése érdekében mindent megtesz, hogy csillapítsa az autóforgalmat.

A járványhelyzet idején például a Nagykörúton az egyik sávot kerékpársávvá alakította – majd úgy is hagyta, nem kevés bosszúságot okozva az autósoknak.

Sőt az ideiglenesnek mondott kerékpársávok az iskolakezdés után is megmaradtak a körút egyes szakaszain. Parkolóhelyeket is felszámoltak, P+R parkolók azonban már nem épültek.

Karácsony Gergely zöldpolitikája részeként létrehozta Állatvédelmi Chartáját.

A program eddigi egyetlen eredménye a rovarhotelek létrehozása volt, amelyekből már ötöt is építettek Budapesten. Bár tervezték a buszmegállókba végül nem telepítettek méheket.

A Lánchíd felújításával azonban nem halad ilyen jól a főváros vezetése. Egészen augusztus közepéig nem írtak ki új közbeszerzést. Ennek ellenére Karácsony ezt tartotta az egyik legnagyobb eredményének, amikor az elmúlt egy évéről kérdezték.

Karácsony megjegyezte, több pénzre számított a kormánytól a Lánchíd felújítására.

Karácsony leginkább a saját hatalmi ambícióival foglalkozik – mondta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője a Hír TV-n.

Láng Zsolt hangsúlyozta, Tarlós István 2010-ben 251 milliárd forintos hiánnyal vette át a fővárost a liberális korszak után, ehhez képest Karácsony Gergely működési hiány nélkül, 110 milliárd forintnyi beruházási hitelt örökölt meg, melynek törlesztését nem is kell megkezdeni ebben a ciklusban.

Kapcsolódó anyagok:

Tagadja Karácsony Gergely, hogy Hadházy tájékoztatta Bíró László korrupciós ügyéről

Hír TV

hirtv.hu/ahirtvhirei/egy-eve-vezeti-a-fovarost-karacsony-gergely-2509987?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?