nov 20, 2020
11 Views
0 0

Egy életre eltiltották a szexuális zaklatással vádolt haiti focielnököt

Written by

A FIFA pénteken közölte a szervezet etikai bizottságának döntését, amelynek értelmében Jean-Bartot egymillió svájci frankra (332 millió forintra) is megbírságolták.

A szervezet hozzátette: az üggyel kapcsolatban a haiti szövetség más tisztségviselőivel szemben tovább vizsgálódnak, mert vagy aktív szereplői lehettek a történteknek, vagy csupán tudomásuk volt róla, de szemet hunytak felette. Három tisztségviselőt már felfüggesztettek.

A Jean-Bartot érintő ügyről először áprilisban a brit The Guardian című napilap írt. Az újság információi szerint a szövetség “Ranch” néven ismert edzőközpontjában – amely a FIFA hozzájárulásával és garanciájával épült – az elnök több női játékost is zaklatott.

A vádakat az állítólagos áldozatok, azok barátai és családtagjai is megerősítették hozzátéve, hogy Jean-Bart azzal fenyegette a futballistákat,

hogy ha nemet mondanak neki, akkor kikerülhetnek a nemzeti válogatott keretéből.

Az elnök ugyanakkor azt nyilatkozta a The Guardiannak, hogy nem követett el semmit, szerinte az ügyet azért robbantották ki, hogy instabillá tegyék a haiti szövetséget, valamint az ő elnöki posztját és családi hátterét.

A FIFA május végén kilencven napra felfüggesztette Jean-Bartot, aki ellen a 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozóan vizsgálatot indítottak. Utóbbival kapcsolatban pénteken a szexuális zaklatás mellett bántalmazásról is beszámoltak, kiemelték: az áldozatok között kiskorúak is voltak.

A haiti szövetség elnöke csütörtökön annyit közölt, hogy a haiti bíróság felmentette őt az ügyben, és továbbra is tagadta a vádakat.

(MTI)

index.hu/sport/futball/2020/11/20/egy_eletre_eltiltottak_a_szexualis_zaklatassal_vadolt_haiti_focielnokot_yves_jean-bart/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Futball · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?