nov 20, 2020
15 Views
0 0

Egy brit orvosi lapban bukkantak fel újra Korózs kamuvideós hazugságai

Written by

Egy brit orvosi lapban bukkantak fel újra Korózs kamuvideós hazugságai

Egy brit orvosi lapban bukkant rá az Origo a Korózs Lajos által készített kamuvideó állításaira. A cikket Kata Karáth jegyezte, és írásában többször is előkerült az a hazug állítás, miszerint a tavaszi kórházi ágyfelszabadítás miatt súlyos betegek haltak meg. Karáth korábban azzal szerzett “hírnevet” Magyarországon, hogy közölte, minden erővel szakítani akar magyarságával. Mindennek fényében különösen érdekes, hogy miért írt cikket Magyarországról.

A Korózs Lajos által készített kamuvideón halható állítások most a British Medical Journal című orvosi magazinban bukkantak fel. Az álmentős videóban elhangzott állítás, miszerint a rákos betegeket kitették a kórházakból, most Kata Karáth valótlanságtól hemzsegő cikkében olvasható. Kata Karáth magát szabadúszó újságíróként jellemzi. Két évvel ezelőtt azzal az írásával hívta fel magára a figyelmet, amiben azt bizonygatta, hogy minden erővel próbálja lekaparni magáról a magyarságát. Ennek fényében különösen érdekes, hogy miért írt cikket Magyarországról, ha ennyire nem kíváncsi az országra.

Mostani írásában közli, hogy 2019-ben történelmi mélypontra zuhant Magyarországon az egészségügyre fordított kormányzati kiadások összege. Ezzel szemben a valóság, hogy 2010 után az összes egészségügyi kiadás volumene növekvő trendet mutatott. A 2009-es 11749 millió euró (vásárlóerő-paritáson) értékről 2018-ra 15101 millió euró (vásárlóerő-paritáson) szintre, azaz huszonkét százalékkal nőtt. Karáth cikkében a tíz éve orvosi munkát nem végző Falus Ferenctől is idézett, aki szerint a magyar egészségügyi ellátás összeomlott, és több áldozata volt a kórházi ágyak felszabadításának, mint magának a koronavírusnak. A Korózs-féle kamuvideóban is szerepelt ez az állítás. Karáth szerint a magyar egészségügy súlyos helyzetének egyik oka, hogy az elmúlt évtizedben rengeteg orvos ment külföldre. Írásában arról azonban már elfelejtett beszámolni, hogy 2010 óta hétezerrel több orvos dolgozik.

Természetesen a szerző a tizenhatezer lélegeztetőgép megvásárlását is felrója a kabinetnek. A cikkben az a hazugság is szerepel, hogy a tavasszal elhalasztott, nem sürgős műtétek miatt emberek haltak meg. Karáth állítását a KSH cáfolja, mivel a hivatal adatai szerint 2020-ban lényegesen kevesebben haltak meg, mint 2019-ben. A cikk nagy része egyébként kronológiai sorrendben ismerteti a koronavírus-járvány magyarországi történetét egészen október közepéig. Természetesen azok az unalomig ismert és hazug politikai panelek is megjelennek a cikkben, miszerint a tavaszi veszélyhelyzetet a kormány az autokrácia erősítésére használta fel. Mindezek mellett pedig a tesztek kevés számát bírálta a cikk írója, miközben az ország a járvány kitörése óta a WHO-protokollnak megfelelően járt el.

Forrás: origo.hu; Fotó: Youtube

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} pestisracok.hu/egy-brit-orvosi-lapban-bukkantak-fel-ujra-korozs-kamuvideo-hazugsagai/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?