okt 14, 2020
10 Views
0 0

Egy anya szerint a Heim Pál Kórházban nem biztosítanak ágyat a gyerekük mellett éjszakázó szülőknek

Written by

Egy anya szerint a Heim Pál Kórházban nem biztosítanak ágyat a gyerekük mellett éjszakázó szülőknek

Az édesanya állítása szerint ágy helyett támla nélküli székeken kell tölteni az éjszakát a Heim Pál Gyermekkórházban. A kórház azonban visszautasítja a vádakat. Szerintük hozzájuk nem érkezett ilyen panasz, de egyébként sem tudnak arról, hogy bármilyen szülői elhelyezési probléma lett volna az intézményben.

Támla nélküli székeken várakoznak a szülők a Heim Pál Gyermekkórházban – a képeket egy anyuka készítette, aki három éjszakát töltött bent a gyerekével a sebészeti osztályon.

“A szülőknek külön fenntartott ágyak nem álltak rendelkezésükre. Nem volt egy olyan külön szoba vagy bent valami a kórteremben, amire ráfeküdhettünk volna” – mondta egy szülő az ATV Híradónak.

Az anyuka azt is kifogásolta, hogy a kórteremben olyan sokan zsúfolódtak össze, hogy a gyerekeket emiatt nem lehetett rendesen elaltatni.

A kórház orvosigazgatója az ATV Híradójának azt mondta, hogy visszautasítják az anya állítását, nekik ugyanis nincs tudomásuk arról, hogy bármelyik osztályon szülői elhelyezési probléma lett volna. Szerintük a fotók egy olyan osztályrészen készültek ahol a műtétek előtt és után tartják megfigyelés alatt a gyerekeket. Itt szakmai és ellátási okokból a szülők pihenését egy külön szobában biztosítják. De itt egyébként sem szoktak napokat tölteni a gyerekek.

“Sem a kórházparancsnoki rendszeren belül nincs tudomásunk ilyen panaszról, de az igazgatóságra sem érkezett panasz. Az anyukának, hogyha panasza van, van kihez fordulni: van betegjogi képviselő, itt van a kórházparancsnoki rendszer. Itt vagyunk az igazgatóságon vagy ott az osztályvezető főorvos. Ha ilyen gondja volt, és nem adtak neki, akkor miért nem fordult olyanhoz, aki tudott volna neki segíteni? Ha ez egyáltalán előfordult” – hangzott el híradónkban. 

Fekete Ferenc arról is beszélt, hogy a kórház fejlesztésekor fontos szempont számukra, hogy megfelelően kialakított anyás betegszobáik legyenek. Arra a kérdésre azonban nem tudott válaszolni, hogy pontosan hány ágy áll a szülők rendelkezésére az intézményben

“Minden beteget el tudunk helyezni, akinél ez igényként felmerül. Egyébként a betegek csak egy kis részénél merül fel.”

Alig egy éve civilek kezdtek gyűjtésbe, hogy ágyakat vásároljanak az éjszakát a beteg gyermekük mellett töltő szülőknek. Többek között a Heim Pál Gyermekkórháznak. Orosvári Zsolt az akció létrehozója több száz ilyen ágyat osztott szét országszerte. A Heim Pál Gyermekkórház ezt nem fogadta el, arra hivatkozva, hogy az ágyak balesetveszélyesek.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201014-egy-anya-szerint-a-heim-pal-korhazban-nem-biztositanak-agyat-a-gyerekuk-mellett-ejszakazo-szuloknek

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?