ápr 7, 2021
9 Views
0 0

Egy 1959-es újságcikkben szereplő “Gyurcsány Ferenc, pápai lakos” ittasan okozott balesetet

Written by

Egy 1959-es újságcikkben szereplő “Gyurcsány Ferenc, pápai lakos” ittasan okozott balesetet

Mint arról a PestiSrácok.hu korábban részletesen beszámolt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke ma a parlamentben azt állította, hogy börtönviselt apja csak „viszonylag kis trógerségeket” követett el. A Drót.info azonban rábukkant egy 1959-es újsághírre, melyben a karambolt okozó sofőr – egy bizonyos Gyurcsány Ferenc, pápai lakos – ittasan hajtott bele hátulról egy fogatolt kocsiba. 

Gyurcsány Ferenc mai parlamenti felszólalása több szempontból is izgalmas kérdéseket vet fel. A Demokratikus Koalíció elnöke ugyanis nem csupán azzal brillírozott, hogy lazán megfenyegette a Fidesz képviselőit, de börtönviselt apjáról is mesélt.

Magukat is el fogják vinni, nem is olyan soká, egy év múlva (…), amikor győzünk! És tudják mikor fogunk győzni? Jövőre! És maguknak nem lesz kegyelem!

– jelentette ki az egykori miniszterelnök, hozzátéve,

Az én apám nagyjából négyszer-ötször volt életében börtönben. (…) Nem volt egy igen nagy gazember, csak kicsi, de azt rendesen csinálta. Viszonylag kis trógerségért az én apámat jó néhányszor börtönbe zárták

– sorolta az egykori miniszterelnök. Felszólalásában az is elhangzott, hogy idősebb Gyurcsány Ferencet

párszor tízezer forintért egy pár hónapra lecsukták.

Mint a Drót.info írja: az egykori miniszterelnök ezzel feltehetően apja lopási ügyeire utalhatott, melyeket a Magyar Nemzet 2007. decemberében már részletesen ismertetett. A lap egy 1979-ben kelt dokumentumra hivatkozva azt írta, hogy Gyurcsány apját

a Pápai Járásbíróság mint különös visszaesőt egyrendbeli lopásért és egyrendbeli kisebb értékre elkövetett lopásért 11 hónapi szabadságvesztésre ítélte.

Karambolt okozhatott

A Drót.info most arról számolt be, hogy az Arcanum Digitális Tudománytár oldalon – az 1979-es ítéletnél egy 20 évvel korábbi hírre is rábukkantak a Középdunántúli Napló pápai kiadásában. Mint fogalmaznak: az 1959. november 8-i lapszám a ’baleseti hírek’ rovatban beszámolt egy karambolról, melynek során

Gyurcsány Ferenc pápai lakos, a győri 61. sz. AKÖV 3,5 tonnás, YA 73-33 rendszámú tehergépkocsijával a Somogyi Béla utca 17. szám előtt elütötte a Rákóczi Tsz fogatolt kocsiját (…). Megállapították, hogy a fogatolt kocsi szabályszerűen, kivilágítva közlekedett, a tehergépkocsi pedig hátulról szaladt bele.

A portál arról is említést tesz, hogy a baleseti hír karambolt okozó sofőrjét éppúgy Gyurcsány Ferencnek hívják, mint az egykori miniszterelnök apját, valamint a család pápai származása is közismert. A drót.info aláhúzza: az egyezések ellenére természetesen nem állítják azt, hogy a szóban forgó férfi a DK elnökének édesapja lett volna. A korabeli cikkben egyébként az szerepel:

A vezető ittas volt, s mielőtt a rendőrhatóság kiszállt volna a helyszínre, megpróbált a gépkocsi berendezésén változtatásokat eszközölni, az eset elkendőzése céljából. A rendőrök Gyurcsányt azonnal felszólították a gépkocsitól való távozásra.

Mindenesetre érdekes, hogy Gyurcsány Ferenc szerdai felszólalásában úgy fogalmazott édesapjáról, mint akinek “viszonylag kis trógerségért” kellett bűnhődnie, a Középdunántúli Napló 1959-es számában szereplő Gyurcsány Ferenc azonban tehergépkocsiját ittasan vezetve hajtott bele az előtte szabályszerűen, kivilágítva közlekedő „fogatolt kocsiba”, ami kérdéses, mennyire mondható “viszonylag kis trógerságnak”. Hazánkban a 2019-es esztendőben 1394 ittasan okozott baleset történt, ebből 47 halállal végződött. Ha a hír igaz, és valóban Gyurcsány édesapjáról van szó, akkor joggal merülhet fel a Drót.infó kérdése is:

Vajon ennek fényében is fenntartja Gyurcsány azt az álláspontját, hogy apja csak „viszonylag kis trógerségeket” követett el?

Forrás: Drót.infó, kiemelt kép: képernyőfotó 

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/egy-1959-es-ujsagcikk-bizonyithatja-hogy-gyurcsany-apja-ittasan-okozhatott-balesetet/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?