jún 8, 2021
16 Views
0 0

Egészen durva kihívás az idei nyaralás megtervezése

Written by

Egészen durva kihívás az idei nyaralás megtervezése

Egy utazás előkészítése minden eddiginél magasabb intellektuális kihívás profiknak és átlagos utazóknak egyaránt, mivel minden országban különböző belépési szabályok vannak, legyen szó tesztekről, vagy oltási igazolványról. Erről Varga G. Gábor gazdasági újságíró, az Egekura blog szerkesztője beszélt az ATV Start című műsorában.

Ami a repülőutakat érinti, Varga G. Gábor elmondta: kevés kivétellel a repülőgépek a téli szezonban a földön maradtak. a légitársaságok által kínált úti cél-kínálat pedig lényegesen szűkösebb, mint korábban.

A szakértő mindenkinek azt tanácsolja, országspecifikusan nézzen körül, hogy melyik ország melyik vakcinát fogadja el. hiába beszélnek arról, hogy lesz európai védettségi kártya, ez egyelőre nagyon messze van, több országon belül tartományonként is változik, hogy ki milyen igazolást fogad el és milyen feltételeket támaszt a beutazáshoz.

Mi lesz a nyári utazásokkal? Szinte minden európai országba különböző belépési szabályok vannak

Amíg nincsenek tele a repülők, a légitársaságok elméletben vigyáznak rá, hogy az utasok messze üljenek egymástól. Ugyanakkor – folytatta a szakértő – kardinális kérdés a reptereken a várakozás, vagyis az, hogy az utasok megfertőzik-e egymást sorban állás közben.

A szakértő szerint rövid távon lesznek olcsó repjegyek, 3-6-9 hónapos távlatban viszont áremelkedés várható, ezért Varga G. Gábor mindenkinek azt tanácsolja, hogy ha tud, most foglaljon, főleg azért, mivel a flexibilis módosítás lehetősége most még nyitva van a covid-időszak protokollja miatt. ​

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210607-egeszen-durva-kihivas-az-idei-nyaralas-megtervezese

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?