máj 26, 2021
11 Views
0 0

Eddig bírta a terrort, távozott a kézilabdaélet fontos embere

Written by

Kétségbeejtő helyzetbe sodorta egyik legfontosabb munkatársát Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség elnöke, aki az IHF-ben eddigi is élet-halál ura volt, de most úgy gondolta, a bíróküldésbe is bele kell szólnia. Az áldozat a spanyol Ramon Gallego, a játékvezető-bizottság elnöke lett, aki annyira tisztességtelen eljárásnak vélte mindezt, hogy hivatalosan is lemondott pozíciójáról.

Musztafa a januári, egyiptomi világbajnokságon nagyon zokon vette, hogy hazája válogatottja a csoportkörben 23-24-ra kikapott Svédországtól egy olyan mérkőzésen, amelyet norvég bírópáros vezetett.

„Hivatalosan sohasem rendeltek el olyat, hogy az érintett csapatok mérkőzéseire ne rendeljünk ki régióbeli játékvezetőt. Az elnök először a svéd-egyiptomi mérkőzés után mondott nekem valamit erről a kérdésről, de nem volt egyértelmű, hogy mely régiókra és országokra utalt, arra sem, mi lenne a korlátozás hatálya, ráadásul erről semmilyen írás nem született. Azaz az IHF alapszabálya és szabályzata sem írt semmit erről a korlátozásról” – írta Gallego.

Hozzátette, nem is lehetne hivatalos listát készíteni az egyes régiókhoz tartozó országokról, hiszen ez végtelen lenne a skandinávtól a balkáni és mediterrán országokon át a volt szovjet régióig.

Gallego azt sem érti, miért nem lehet egy országból akár több játékvezető-párost is jelölni egy-egy világversenyre, hiszen végső soron az lenne a cél, hogy a legjobb bírók vezessék a meccseket.

„Úgy gondolom, hogy a legjobb játékvezetőket kell jelölni nemtől és nemzetiségtől függetlenül, függetlenül attól, hogy hány pár érkezik egy országból, függetlenül a csapatok és a játékvezetők nyelvétől. Miért ne bíznánk bennük? Egyszerűen a lehető legjobb feltételeket kell biztosítanunk számukra a munkájuk elvégzéséhez.”

A Daniasport.hu szerint Gallegót – a Dán Kézilabda Szövetség elnökével, Per Bertelsennel együtt –az IHF két legfőbb képviselőjévé kinevezték ki a tokiói olimpiára, azonban a játékvezető-küldéssel kapcsolatos feladatokat minden indoklás nélkül elvették a spanyol sportvezetőtől.

Úgy viselkedtél velem, mint egy gyerekkel. Nem tisztelted az IHF-nél töltött 40 éves múltamat.

Nem kell megbánnom semmit, ember vagyok, aki hibázhat. De mindig őszinte voltam a játékvezetőkkel való munkám során” – mondta. Hozzátette, Musztafa teljesen elfelejtette a tiszteletet, márpedig anélkül senki sem lehet komoly sportszervezet vezetője.

„Mivel ezekről a jelentős témákról teljesen eltérő a nézőpontunk, nem fogunk tudni együtt dolgozni. Ezért ezennel bejelentem, hogy az IHF-nél azonnali hatállyal lemondok minden jelenlegi tisztségemről. Ez a lemondás magában foglalja a több mint 25 projekttel kapcsolatos munkát is, amelyben jelenleg részt veszek.

Itt az ideje, hogy egy normális élet reményében otthon maradjak és visszaadjam a családomnak azt az időt, amelyet több mint 40 éve elvettem tőlük.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.


Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért.
Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

24.hu/sport/2021/05/26/kezilabda-botrany-ihf-hasszan-musztafa-ramon-gallego/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Kézilabda · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?