jún 8, 2021
9 Views
0 0

Eb 2021: megnéztük, hány válogatott van beoltva koronavírus ellen – Ez a helyzet a magyarokkal

Written by

Elsősorban felmerült annak veszélye, hogy akár a magyar–portugál Eb-meccset is érintheti Busquets fertőzöttsége. Azóta a spanyol és a portugál válogatottat is végigvizsgálták, és ennek eredménye minden esetben negatív lett. A spanyolok ettől függetlenül öt tartalékjátékost neveztek meg, akik a szükség esetén bármikor be tudnak kapcsolódni.

(A legfrissebb hírek itt)

Arról a hétfői portugál napilap, a Record írt, hogy a portugál válogatott valamennyi tagját, a stábbal együtt már májusban beoltották, mindenki kétszer megkapta már az oltást. De mi a helyzet a többi csapattal?

Az olasz válogatott játékosok és a technikai személyzet május 26-ig a teljes oltást megkapta, az olasz kormány és az Egészségügyi Minisztérium által biztosított oltási terv elsőbbségi jogának köszönhetően. Hasonló a helyzet a török válogatottal is, így nem lesz semmi akadálya a pénteki nyitómeccsnek.

A franciáknál más a helyzet. Mindenki maga dönthette el, hogy felveszi-e a vakcinát. A szakmai stáb ezt megtette, Kylian Mbappé pedig a közösségi oldalán számolt be erről. A németeknél más a helyet, egyetlen játékosnak sincs meg a két oltása. Volt aki azért nem tette meg, mert attól tartott, hogy az oltóanyag mellékhatása a formájukra is kihathat.

A lengyel válogatott és a stáb a a Johnson & Johnson vakcinát vette fel. Egyetlen skandináv válogatott, így a dán, a svéd és a finn sem lett beoltva. Az orosz válogatott szakmai stábja kapta csak meg a Sputnikot, a játékosok maguk dönthették el, oltatnak-e, de erről a helyi szövetség nem adott tájékoztatást.

Angliában nincs kivétel, szigorú oltási rend a futballistákra is érvényes. Előbb a veszélyeztetett korúak oltása ment végbe, a 30 éven alattiakat oltása várhatóan ezen a héten kezdődik. A belgák nem akartak oltani, kivételt képez ez alól, akik a klubjukban kaptak vakcinát. A holland futballisták többsége is követte a németek példáját, bár az ottani sportminisztérium felajánlotta, többen a mellékhatástól tartva nem tartottak erre igényt.

Ami a magyar csapatot illeti, a Blikk még februárban írta meg, hogy a fontos versenyekre készülő sportolók soron kívüli beoltását először a Magyar Olimpiai Bizottság kezdeményezte, 868 fős listát állított össze, január végén pedig megindult a Sportkórházban az olimpiára készülők és edzőik oltása. Az azt követő hetekben a labdarúgók közül is többen megkapták az első dózist. A többi válogatottal kapcsolatban nem sikerült információt beszerezni.

www.blikk.hu/sport/eb-2021/koronavirus-oltas-eb-2021-valogatott/kl3rhn5

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?