márc 31, 2021
4 Views
0 0

Eb 2020: ötöt lehet cserélni; nem lesz egységes nézőszámkorlát

Written by

A nyári Európa-bajnokságon is ötöt cserélhetnek a válogatottak és megszűnik az európai nemzetközi mérkőzésekre érvényes 30 százalékos egységes nézőszám-korlátozás – többek között ezekről döntött szerdai ülésén az UEFA végrehajtó bizottsága.

Az UEFA feloldotta a nézőszámkorlátot – ez a magyar válogatott Eb-meccseit is érintheti (Fotó: Földi Imre)

A járványhelyzetben bevezetett öt cserelehetőség lehetőségét a nyári Európa-bajnokság mérkőzéseire, a Nemzetek Ligája októberi négyes döntőjére, valamint a jövő évi vb-pótselejtezőkre is kiterjesztette az UEFA.

A vendégszurkolóknak még várniuk kell

A jelenleg érvényben lévő nemzetközi utazási korlátozások, valamint a járvány terjedésének mérséklése érdekében továbbra sem vehetnek részt a mérkőzéseken vendégszurkolók. A tilalom a jelenlegi idény nemzetközi kupadöntőiig marad érvényben.

Arról, hogy az Eb-mérkőzésekre érkezhetnek-e nézők a rendező országok határain túlról, később dönt az UEFA.

Az Európai Labdarúgó-szövetség arról is döntött, eltörli azt a korlátozást, amely a stadionok nézőtéri kapacitásának 30 százalékában határozza meg a nemzetközi klub- és válogatott-mérkőzésekre beengedhető szurkolók számát. A döntés így teljesen a mérkőzéseket rendező országok kezébe adja annak az eldöntését, hányan vehetnek részt egy találkozón.

A döntés érinti a nyári Európa-bajnokságot is, amelyet a kontinens 12 városában, köztük Budapesten rendeznek meg június 11. és július 11. között. A magyar fővárosban három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek. Az UEFA korábban arra kérte a házigazdákat, hogy április 7-ig álljanak elő egy tervezettel arra vonatkozóan, mennyi szurkolót engednének be a mérkőzésekre

Arról egyelőre nincs információ, hogy a magyar fővárosban mennyien szurkolhatnának az Eb-n, az viszont már korábban világossá vált: a nyári kontinenstorna mérkőzésein csak beoltott nézők léphetnek be a stadionokba.

www.nemzetisport.hu/foci-eb-2020/eb-2020-otot-lehet-cserelni-nem-lesz-egyseges-nezoszamkorlat-2818341

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?