jún 5, 2021
6 Views
0 0

Eb 2020: De Bruyne túl a műtéten, hétfőn csatlakozik a kerethez

Written by

A korábbi hírekkel ellentétben mégis meg kellett műteni a múlt szombati Bajnokok Ligája-döntőben orr- és szemüregcsonttörést szenvedő Kevin De Bruynét. Az operáció jól sikerült, ám továbbra sem teljesen biztos, hogy a támadó pályára léphet-e a belga labdarúgó-válogatottban a pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon – írja az ESPN.

Kevin De Bruyne a Bajnokok Ligája döntőjében sérült meg (Fotó: AFP)

„Napról napra követjük az állapotát, még nem tudni, hogy felépül-e jövő szombatra, az Oroszország elleni nyitó meccsünkre” – jelentette ki Roberto Martínez szövetségi kapitány. Korábban úgy hírlett, hogy a Manchester City 29 éves futballistája nem szorul operációra, és némi pihenés után, hétfőn csatlakozik a kerethez.

A szakvezető kifejtette, hogy a 20 perces beavatkozás során rögzítették a játékos szemüregcsontját, De Bruyne jó érzi magát, és elképzelhető, hogy arcmaszk nélkül szerepelhet majd az Eb-n.

A középpályás a BL-döntő 57. percében sérült meg, amikor Antonio Rüdiger, a Chelsea védője – sárga lapot érően – ütközött vele. A vb-bronzérmes futballistát le kellett cserélni, ápolás után támolyogva, segítséggel ment le a pályáról. Csapata 1–0-s vereséget szenvedett a fináléban.

www.nemzetisport.hu/foci-eb-2020/eb-2020-de-bruynet-megmutottek-hetfon-csatlakozik-a-belgakhoz-2830563

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?