ápr 5, 2021
2 Views
0 0

Eb 2020: a német szövetség „életképes koncepciót” vár Münchentől

Written by

Rainer Koch, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) alelnöke felszólította a müncheni városvezetést és a bajor tartományi kormányt, dolgozzanak ki „életképes koncepciókat” a nézők beengedésére, hogy a város társrendezője maradhasson az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságnak – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

Az Eb-n újra lesznek nézők a müncheni stadionban (Fotó: AFP)

„Támogatom az UEFA döntését, miszerint nézők előtt szeretné megrendezni a mérkőzéseket” – mondta. Koch arra utalt, hogy Aleksander Ceferin, az európai szövetség elnöke egy hónapja kijelentette: a helyszíneknek garantálniuk kell, hogy beengedik a szurkolókat a stadionokba, különben nem rendezhetnek meccseket.

A DFB alelnöke hozzátette, a koronavírus-helyzet minden országban nagyon eltérő, más országokban az oltási ütem sokkal gyorsabb, és a nézők beengedéséről szóló tervek kidolgozása sokkal előrehaladottabb, mint Németországban.

„Felszólítom a müncheni szervezőket és a bajor tartományi kormányt, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy életképes koncepciókat biztosítsanak a szurkolók – legalább részleges – beengedéséhez a müncheni meccsekre” – mondta Koch.

A tavalyról idén nyárra halasztott Európa-bajnokság 12 rendező városának – köztük Budapestnek – szerdáig kell benyújtania a rendezésre vonatkozó terveket az UEFA-hoz.

A dpa német hírügynökség információi szerint Ceferin szerdán Münchenbe utazik, hogy megtekintse a Bayern München–PSG mérkőzést, a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első találkozóját, és ez jó alkalom lesz arra is, hogy személyesen tárgyaljon az illetékesekkel.

A müncheni szervezők március közepén kijelentették, hogy az érvényben lévő szigorú járványügyi előírások ellenére szeretnének társrendezők maradni, és többféle forgatókönyvvel készülnek, hogy a szurkolók jelen lehessenek az Allianz Arénában. Hangsúlyozták: München visszalépése nem volt téma és most sem az.

A német válogatott a bajor fővárosban fogadja három csoportriválisát, a világbajnok francia, az Európa-bajnok portugál, valamint a magyar csapatot, majd a Bayern stadionja július 2-án egy nyolcaddöntőnek is otthont ad.

A tornát június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában – Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgow-ban – rendezik.

(MTI)

www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/eb-2020-a-nemet-szovetseg-eletkepes-koncepciot-var-munchentol-2819131

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?