jan 14, 2021
5 Views
0 0

DVTK: profi szerződést kötött a korosztályos válogatott játékos

Written by

A Diósgyőri VTK a hivatalos honlapján bejelentette, a 2004-es születésű Jurek Gábor profi szerződést írt alá az NB I-es klubbal.


Hirdetés

A 16 esztendős Jurek Gábor Szikszón született, Encsen kezdett el futballozni, 2016-ban igazolt a DVTK-hoz. A korosztályos válogatott játékos a mostani idényben saját korosztályában, az U17-es kiemelt bajnokságban tizenegy bajnoki meccsen összesen nyolcszor volt eredményes, az U19-esek között két mérkőzésen lépett pályára, s a DVTK NB III-as tartalékcsapatánál egyszer keretbe került.

„A profi szerződés fontos mérföldkő a pályafutásom során – idézi a dvtk.eu Jurek Gábort. Ez egy komoly lépcsőfok, bízom benne, hogy sok hasonló lesz még az életemben. Hatalmas ösztönzés számomra, csak előre tekintek, és azért dolgozom, hogy hétről-hétre, hónapról-hónapra egyre jobb legyek. Eddig is igyekeztem a maximumumot nyújtani, ami hellyel-közzel sikerült is, ennek lett az eredménye, hogy megkaphattam az első profi szerződésemet a DVTK-nál. Az elmúlt években részese lehetettem az akadémia fejlődésének is, a mostani helyzetet össze sem lehet hasonlítani a kezdeti időszakkal. Most már minden adott a minőségi munkához, de természetesen a csapattársak is kellettek ahhoz, hogy sikeres legyek. Idén az a legfontosabb, hogy előbb a tartalék csapatban stabilan megvessem a lábam, utána pedig egyértelműen a felnőttek között szeretnék bizonyítani. Nagy álmom, hogy idővel bemutatkozzam a DVTK NB I-es együttesében is.”

„Jurek Gábor fejlődése már a Diósgyőrbe kerülésem óta nyitott könyv előttem, hiszen kollégáim évek óta rendszeresen felhívták a figyelmemet az akkor még gyerekként pallérozódó Gábor teljesítményére – így Fogarasi Zoltán, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia igazgatója. – Úgy gondolom, hogy ez a fejlődés azóta is töretlen, ami alapján rászolgált arra a bizalomra, hogy hosszú távon is számoljunk vele. Ez a profi szerződés egy megelőlegezett bizalom, ami egyben nagy felelősséggel is jár számára, hiszen példaként kell szolgálnia a mögötte lévő korosztályos játékosoknak. Ez a kontraktus egy hosszú távú folyamat kezdete a felnőtt futball rögös világában, de biztos vagyok benne, hogy Gábor képes arra, hogy ezt az utat sikeresen bejárja. Kifejezetten örülök annak is, hogy így egy újabb tehetséges labdarúgót sikerült megtartanunk a klub számára.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Goran Milovic (horvát, Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Artur Pikk (észt, KuPS – Finnország), Diego Zivulic (horvát, Slask Wroclaw – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők: Alen Grgic (horvát, NK Osijek – Horvátország), Marko Malenica (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Lech Poznan – Lengyelország)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bánhegyi Bogdán, Jurek Gábor
Kiszemeltek: Asmir Suljic (bosnyák-magyar, Maccabi Petah Tikva – Izrael), Vida Kristopher (Piast Gliwice – Lengyelország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: – 

www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/dvtk-profi-szerzodest-kotott-a-korosztalyos-valogatott-jatekos-2804757

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?