okt 13, 2020
4 Views
0 0

Durván beleszállt Hadházyba az összes ellenzéki párt

Written by

Durván beleszállt Hadházyba az összes ellenzéki párt

Visszautasítják Hadházy Ákos kijelentéseit.

A Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményében arról írt, természetesnek tartják, hogy „egy sokszínű ellenzék köreiben akadnak viták, nézeteltérések, félreértések”, véleményük szerint ugyanakkor elengedhetetlenül fontos az is, hogy „az amúgy is feszültséggel túlterhelt közéletet ne mérgezzék félinformációkból, tájékozatlanságból, tévedésből fakadó burkolt gyanúsítgatások, amelyek igazságtartalmát nincs módunk vizsgálni”.

A pártok szerint azonban („legnagyobb sajnálatunkra”) most éppen ez történt, ezért kötelességüknek érzik rögzíteni:

„a rendelkezésre álló információk alapján nem állják meg a helyüket azok az állítások, amelyeket Hadházy Ákos tett Bíró László szerepvállalása kapcsán”.

A közlemény szerint Hadházy Ákosnak maga Bíró László ajánlotta fel – Szabó Gábor, a Jobbik kampányfőnökének teljes egyetértésével és támogatásával –, hogy otthonában betekintést nyerhet minden olyan iratba és dokumentumba, amelybe óhajt, és kérdéseket is föltehet neki. Miután a húszperces, kampányhajrában beiktatott látogatás megtörtént, Hadházy Ákos megnyugodva távozott Bíró László otthonából – írják a pártok, hozzátéve: ami ezek után történt, arra nehéz magyarázatot találni – kiváltképpen azért, mert a pártvezetők közül senkit sem keresett meg.

Az ellenzéki pártok mindenesetre visszautasítják Hadházy Ákos médiában tett, több helyen egymásnak is ellentmondó kijelentéseit, ugyanakkor hisznek abban, hogy a politikus továbbra is közösségük tagja, és hogy közös munkájuk eredményeként 2022-ben bekövetkezik a kormányváltás.

Ítéletet mondtak a baloldalról?

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201013-durvan-beleszallt-hadhazyba-az-osszes-ellenzeki-part

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?