jún 9, 2021
6 Views
0 0

Drámai mérés Fekete-Győr támogatottságáról – itt az elemző véleménye

Written by

Drámai mérés Fekete-Győr támogatottságáról – itt az elemző véleménye

Ceglédi Zoltán arra reagált, hogy a Publicus kutatása szerint a Momentum-szavazóknak csak a 7 százaléka szavazna Fekete-Győr Andrásra az előválasztáson, miközben Karácsony Gergelyre ugyanők 58 százalékban szavaznának.

Az elemző Facebook-oldalán kifejti, hogy szerinte ez nem elsősorban Fekete-Győr András személyes kampányát minősíti.

“Biztosan kiváló szakemberek, kutatók segítik ebben. Ő maga is (egy-két közlekedésrendészeti egzotikum bemondásától eltekintve) azt csinálja, amit kell. Csak épp a saját politikai közösséghez való lojalitást, az abban való hitet felülírni látszanak az összefogás szempontjai, de valamiért csak a Momentumban – így fordulhat elő, hogy a párt aktív szavazói nem a pártjuk miniszterelnök-jelöltjét támogatják. Ez nagyon fura, és szabadjon megjegyeznem, némiképp szomorú is” – fogalmaz.

Ceglédi szerint ami a Momentumnál 7 százalék, az a Jobbiknál 64 százalék – vagyis ott közel kétharmad Jakab Pétert, a saját jelöltet támogatja. Az MSZP-Párbeszéd 71 százalékban Karácsony Gergelyre voksolna, a DK-nál ez még magasabb, a párt szavazóinak 73 százaléka választaná a saját jelöltjüket, Dobrev Klárát.

Mint fogalmaz, valahogy innen “durván kilóg a Momentum-tábor, lefelé”.

“Van, aki ebből a ‘noszogató’ konzekvenciájú kutatásból arra jutna, hogy ideje a visszalépésnek és a hűségeskünek. Más viszont arra, hogy hosszú idő után újra a saját tábor felé kell fordulni, és komolyan venni az előválasztás azon ígéretét, hogy itt az ellenzéki szereplők egymás közti különbsége a téma, ezt megmutatni a feladat” – írja.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210609-dramai-meres-fekete-gyor-tamogatottsagarol-itt-az-elemzo-velemenye

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?