máj 28, 2021
8 Views
0 0

Drágább lesz idén a nyaralás, mint tavaly volt

Written by

A turisztikai újságíró szerint a legnépszerűbb helyeken 10-15 százalékos áremelkedéssel lehet számolni, van ahol ez a 20 százalékot is elérheti. A szakember szerint ennek nem az az oka, hogy a szektor így próbálná fedezni a koronavírus-járvány miatti veszteségeit, hanem az infláció. A Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke pedig arról beszélt híradónknak, hogy harmadannyi foglalásuk van idén, mint egy évvel korábban.

Drágább lesz idén a nyaralás, mint tavaly volt

Nem sokan terveznek külföldi utazást a híradónk által megkérdezettek közül. A Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke azt mondta: akik mégis a külföldi nyaralás mellett döntenek, azokat az országokba való beutazási feltételek érdeklik a legjobban, és az, hogyha biztosítást kötnek, akkor az érvényes-e arra az esetre, ha covidosak lesznek. Molnár Judit, a szövetség elnöke azt javasolja mindenkinek, hogy kössenek útlemondása biztosítást, hiszen akkor betegség esetén is visszatéríti a pénzt a biztosító.

Nézzük, melyik országokba nem kell egyáltalán igazolvány. Az egzotikus helyek közül Costa Ricába vagy a Dominikai Köztársaságba hőmérsékletmérés után bemehetünk.

Ezekbe az országokba semmi sem kell az utazáshoz: Costa Rica, vagy a Dominikai Köztársaság, hőmérsékletmérés után bemehetünk. Szerbiában, Montenergóban, és Szlovéniában elég csak a védettségi igazolványt felmutatni, de ha Horvátországba megyünk, akkor a védettségi igazolványon túl magunkkal kell vinni azt a papírt is, amit az oltáskor kaptunk. Náluk ugyanis igazolni kell, hogy már a második oltás után is eltelt 2 hét.

„A belföldi turizmus az, ami igencsak felkapott lesz a mostani időszakban” – vélekedett Kiss Róbert Richárd. Ez már tavaly is így volt. Legtöbben a Balatonra mentek. A turisztikai újságíró arra számít, hogy idén is a magyar tenger lesz a sláger, na meg a fürdővárosok, Gyula, Eger, Sárvár. Ha külföldöt nézzük, akkor pedig Horvátország és Görögország.

A szakember áremelkedésre is számít. Külföldön, belföldön egyaránt.

„Magyarországon is azt fogjuk megtapasztalni vélhetően, hogy egy 10-15 százalékos áremelkedésssel találkozhatunk a legtöbb felkapott helyen, van, ahol 20 százalékkal is. A szolgáltatók nem feltétlenül azért teszik ezt, mert a veszteségeiket akarják most hirtelen egy picit visszahozni vagy pedig irreális nyereséget akarnának elérni, hanem egész egyszerűen általában az infláció most magasabb” – magyarázta a szakértő.

Vannak olyan országok, ahova idén szinte biztos, hogy még nem utazhatunk nyaralni. Ausztráliában a miniszterelnök például kijelentette, hogy talán 2022 nyarán már mehetnek hozzájuk turisták, az Egyesült Államokban pedig még úgy sem lehet turisztikai célból utazni, hogy ott csak az átszállás miatt állnánk meg, majd egy másik járattal mennénk tovább.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210528-dragabb-lesz-iden-a-nyaralas-mint-tavaly

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?