okt 16, 2020
9 Views
0 0

Dorosz Dávid Kásler utasításáról: ez egy beismerő vallomás

Written by

Dorosz Dávid Kásler utasításáról: ez egy beismerő vallomás

A főpolgármester-helyettes elmondása szerint a fővárosi vezetés dolgozik azon, hogy az intézkedés alapján mindkét kétszáz fő feletti idősotthonban legyen lélegeztetőgép. Dorosz szerint nagyon nehéz helyzetben vannak.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa csütörtöki ülésén Karácsony Gergelyék azt kérték, hogy a fővárosi Fidesz-frakció javaslatára a főváros és a kormány tárgyalja újra az adókat, így például a szolidaritási adó ügyét is. Fürjes Balázs az ülés utáni sajtótájékoztatón viszont hangsúlyozta, hogy a kormány semmiképp nem támogat adóemelést, megszorításokat és a főváros eladósodását. Helyette a főváros tehermentesítését, közösen megegyezett fővárosi fejlesztések átvállalását és kormányzati finanszírozását javasoltak a főpolgármesternek. Fürjes szerint ez bővítené a főváros költségvetési mozgásterét.

„Nagyon egyértelmű politikai szándék van emögött, gyámság alá akarják helyezni Budapestet, és ezen keresztül a budapestieket” – erről már Dorosz Dávid beszélt az ATV Start című műsorában. A főpolgármester-helyettes szerint a kormány tavaly október óta nem tudja sem lelkileg, sem politikailag feldolgozni, hogy Budapest és nagyon sok megyei jogú város a Fidesz ellen szavazott.

„Lényegében egy fenntarthatatlan megszorítási pályára kerül a város a megszorítások, a járvány és a járványból következő válság hatására. Ez lényegében nagyon rossz pályára rakja a budapesti költségvetést” – mondta.

Nem lesz újraindítási adó Budapesten?

Az ülésen rögzítették, a kormány odaadja a fővárosnak a korábban megígért hatmilliárd forintot a Lánchíd felújítására, ha a főváros vállalja, hogy a híd 18 hónapnál hosszabb ideig nem lesz lezárva. A pénzt akkor utalják majd, ha már csak ez az összeg hiányzik.

Dorosz elmondása szerint ilyen ígéretet szavak szintjén rengetegszer hallottak, viszont erről egy kormányhatározatot kellene meghozni.

Lélegeztetőgépek biztosítása

A 24.hu birtokába jutott az a dokumentum, amely szerint Kásler Miklós arra utasítja a kétszáz fő feletti idősotthonokat, hogy biztosítsák a gép lélegeztetéshez szükséges feltételeket.

A főpolgármester-helyettes szerint ez egy beismerő vallomás. „Annak beismerő vallomása, hogy Kásler Miklós és a magyar egészségügyet irányító kormányzat alatt kezd elszabadulni a járvány és nem tudja valójában kezelni Orbán Viktor a járványhelyzetet” – fogalmazott. Dorosz elmondása szerint a két idősotthon egyikében „most állítják fel ezt a kapacitást”. Hozzátette: nagyon nehéz helyzetben vannak.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201016-dorosz-david-kasler-utasitasarol-ez-egy-beismero-vallomas

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?