máj 31, 2021
10 Views
0 0

Döntött a Barátok közt sztárja: ezért búcsúzik Görgényi Fruzsina – fotó

Written by

Legtöbbünkben akarva-akaratlanul kisebbség érzést keltenek azok a sokszor agyonretusált, Instagramra posztolt felvételek, amelyeken jobb alakú, tökéletes bőrű, gyönyörű emberek feszítenek. Sokak számára jelent szorongással felérő kényszert, hogy olyan kirobbanó formába kerüljenek, akár az Instagram-modellek, de ez a platform nem is arról ismert, hogy csakis a valóságot reprezentálja, az pedig unalomig ismert tény, hogy az emberek énképére rossz hatással lehet, hogy a közösségi médiában a felhasználók gyakran nem a valóságot mutatják meg.

Bár ezzel Görgényi Fruzsina maga is tisztában van, legfrissebb bejegyzésének tanúsága szerint mostanra őt is elérte az Instagram okozta stressz. A Barátok közt Gigijét alakító színésznő úgy döntött, egy hétre teljesen eltűnik a közösségi médiából, egyfajta kísérletet téve arra, hátha alább hagy a lelkében tomboló szorongás és rossz érzés, melyet a posztok ébresztettek benne.

(A legfrissebb hírek itt)

“Az a szakadék, ami az insta tökéletesített világa és a valóság között tátong, az utóbbi hetekben szorongással töltött el. Elgondolkodtam azon, hogy itt vagyok 31 éves felnőtt nőként, az életem rendben van a testemmel sem állok hadban de mégis elkezdtek szépen lassan beszivárogni az olyan mérgező mondatok a fejembe, hogy “Úristen! Ilyen bőrrel születni kell. Ez nem hiszem, hogy filter!” vagy “Ohh ezeknek a lányoknak, hogy van idejük ennyit edzeni és amikor kiteszik, hogy Balin hány croissant-t esznek az úszó tálcáról😱, akkor azt, hogy bírják ki, hogy ne egyenek belőle semmit? Mert tuti nem esznek!” vagy ” Te jó ég ezt a lányt támogatja a Guccsi meg az Ívszanloren, hogy minden nap különböző, brutál szettet tud produkálni?” És természetesen tisztában vagyok vele, hogy ezek kiragadott pillanatok az egyenarcú lányok életéből, csak mire ezt tudatosítom magamban, már pont kialakult az a rossz érzés, hogy én valamit tuti nemjól csinálok!

És mit gondolhat egy 16 éves tini? Ha mondjuk az osztálytársai tudnak a szüleik BMW-jével pózolni, de Ő nem teheti meg?

Természetesen én is szoktam javítani a képeim minőségén, főleg színekben. És igen én is küzdök a bőrömmel mert tele van hibákkal és szeretem ha az előnyösebbik oldalamról fotóznak de a testem többi részéhez sosem nyúlok! Betartok egy határt!

Számos kutatás kimutatta, hogy a mai fiatal generació úgy nő fel, hogy éppen egy torz énképet alakít ki. Megy a hasonlítgatás és sokszor egy olyan ideálnak való megfelelés, amit nem vagy csak veszélyes áldozatok árán tudnak elérni, amik étkezési zavarokhoz vagy öngyilkossághoz vezethetnek.

Egy picit most az “insta stressz” engem is elért ( nyugi nem akartam véget vetni az életemnek vagy hasonló), ezért úgy gondoltam teszek egy kísérletet arra, hogy 7 napra kilépek a social médiából!” – fűzte a fotókhoz Görgényi Fruzsina, aki egy hét múlva egy élő bejelentkezés során Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológussal vitatja meg, miket tapasztal az elkövetkező egy hétben.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/gorgenyi-fruzsina-bucsu-instagram-baratok-kozt/elkjcc3

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?