okt 13, 2020
7 Views
0 0

Donald Trump nem fertőz, nem jelent fertőzésveszélyt másokra

Written by

Donald Trump amerikai elnök újabb vírustesztje hétfőn este negatív lett, az elnök Floridában kampányolt.  

A Fehér Ház orvosa, Sean Conley, az elnöki hivatal szóvivőjének, Kayleigh McEnanynak megküldött közleményében hétfőn leszögezte: Donald Trump hétfői vírustesztje is negatív lett, az elnök nem fertőz, nem jelent fertőzésveszélyt másokra.    

“Az Abbott (gyógyszergyár) BinaxNOW antigéntesztje alkalmazásával elvégzett vizsgálat eredménye több egymást követő napon is negatív volt”

–  idézi az MTI Sean Conleyt. Az orvos ezzel zöld utat adott az elnöknek a kampány folytatásához.    

Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) ezzel kapcsolatban idézte az élelmiszer-, és gyógyszerfelügyelet (FDA) egyik augusztusi állásfoglalását, miszerint az Abbott-teszt önmagában nem elégséges a Covid-19 fertőzés kizárásához, és nem javasolt egyedüli tesztként alkalmazni sem a kezelés eredményességének alátámasztására, sem a páciens döntéseinek meghatározására.    

Trump ezek után – az előzetes terveknek megfelelően – hétfőn este már Floridában kampányolt. Kedden Pennsylvaniába, szerdán Iowába, csütörtökön pedig Észak-Karolinába utazik.      

A floridai kampányrendezvényt a déli tagállam Atlanti-óceán menti partvidékén, az Orlandóhoz közeli Sanfordban tartották.

alfahir.hu/2020/10/13/koronavirus_donald_trump_usa_2020as_elnokvalasztas

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?