Sze 26, 2020
20 Views
0 0

Dömötör Csaba: több mint egymillió embernek segít a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítása

Written by

Dömötör Csaba a moratórium meghosszabbításával kapcsolatban felmerült kérdéseket tisztázva kijelentette: a moratórium minden, március 18-a előtt felvett hitelre, kölcsönre és lízingre, így a lakáshitelekre, az autóhitelekre, valamint a babaváró támogatásra is vonatkozik. Közölte: a magánszemélyeknek a moratóriumba való belépéshez vagy hosszabbításhoz nem kell bemenni a bankba, de a bank ellenőrizheti, hogy az illető jogosult-e a hosszabbításra.

(A legfrissebb hírek itt)

A vállalkozásoknál a hosszabbítás azonban csak azokra vonatkozik, amelyek árbevétele legalább 25 százalékkal csökkent. Nekik jelezni kell a bank felé, ha hosszabbítást szeretnének, és a jogosultságot dokumentumokkal is igazolniuk kell – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Hozzátette: azok a párok is élhetnek a lehetőséggel, akik még csak most várják gyermeküket, és azok a szülők is, akik egyedül nevelik gyermeküket. A kormány nem áll meg itt, “további gazdaságvédő lépések jönnek” – fogalmazott Dömötör Csaba.

(Ez is érdekelheti: Berobbant a járvány: rengeteg koronavírus-fertőzöttet találtak, 12-en elhunytak – Itt vannak a friss adatok)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Így segít az EU a koronavírus idején (x)
Egy trükk, amellyel könnyebb és olcsóbb lesz a vásárlás (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/moratorium-hiteltorlesztes-meghosszabbitas-domotor-csaba/bl7x3wf

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?