máj 4, 2021
7 Views
0 0

Dömötör Csaba: nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne valahonnan vakcinaszállítmány (Videó!)

Written by

Dömötör Csaba: nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne valahonnan vakcinaszállítmány (Videó!)

Dömötör Csaba Facebook-oldalán tett közzé egy részletet a Hír TV-ben vele készült interjúból, amelyben a magyarországi oltási helyzetet vetette össze több uniós országgal. Az államtitkár hangsúlyozta: nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne valahonnan vakcinaszállítmány, márpedig százezres tételekről beszélünk.

A politikus kifejtette: az európai országok körében nagyon ritka az, hogy ennyi vakcina álljon rendelkezésre és egyes esetekben még választani is lehessen közülük. Úgy fogalmazott: ha azokat az országokat nézzük, ahol csak a Brüsszel által rendelt vakcinákkal lehet oltani, ott ez nem jellemző. Az államtitkár szerint a gyakorlatban ez pedig azt jelenti, hogy például Németországban csak júniusban jutnak el oda a tervek szerint, hogy minden korosztály igényelheti az oltást, ezzel szemben mi már most eljutottunk arra a pontra, hogy korosztálytól függetlenül mindenki kérheti. Egy másik példát említve Dömötör Csaba elmondta: Svédországban nemrég szeptemberre jelentették be azt az időpontot, hogy minden korosztály jelentkezhet a vakcináért. Az államtitkár szerint mindez nem azt jelenti, hogy ne lenne még tennivalónk, de azt biztosan jelenti, hogy sokkal jobban állunk az uniós átlagnál.

Forrás: Hír TV, Facebook; Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}
pestisracok.hu/domotor-csaba-nem-telik-el-ugy-nap-hogy-ne-erkezne-valahonnan-vakcinaszallitmany-video/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok · Videó
banner

Vélemény, hozzászólás?