máj 31, 2021
4 Views
0 0

Dömötör Csaba: minden vakcinát el fognak ismerni, amelynek nemzetközi engedélye van

Written by

Dömötör Csaba: minden vakcinát el fognak ismerni, amelynek nemzetközi engedélye van

Elképesztő eléréseket produkált a Gyurcsány-Orbán kommentháború és a „Gyurcsány Show” videó is: a Gyurcsány Show-t YouTube-on 973 ezren nézték meg, míg Facebookon 1 millióan. “Ha nem lenne lényeges kérdés, nem nézték volna meg ennyien. Kibontakozóban van egy előválasztási színjáték a baloldalon, közben gyakorlatilag nincs olyan jelölt, aki nem lenne Gyurcsány Ferenchez köthető” – mondta Dömötör Csaba parlamenti államtitkár a Spirit FM Aktuálban.

Dömötör Csaba szerint a nyilvánosság hangsúlyai jelentősen áttevődtek az online térbe, és minden politikai közösség él az ezzel kapcsolatos lehetőségekkel. Az államtitkár ezt nem tartja ördögtől valónak, a párbeszéd eddig a hagyományos felületeken zajlott, most átment az online térbe. “Szerintem ez csak erősíti a demokráciát” – jelentette ki Dömötör.

“Azt, hogy mi lesz a 2022-es kampányban, még korai megmondani, és nekem még nem is ez köti le a figyelmemet. Benne vagyunk a járványhelyzetben, szeretnénk lezárni ezt a harmadik hullámot, haladni az oltási programmal, ami lehetővé teszi a gazdaság újraindítását is” – mondta Dömötör Csaba.

“Az unió csúszásban van, a zöldkártyával kapcsolatos szabályozást június közepéig kellene kialakítani, de még nem látják, ténylegesen mikor lépne gyakorlatba. Ez is az oka annak, hogy Magyarország kétoldalú tárgyalásokat folytat”‘ – jelezte az államtitkár.

Jó lenne, ha minél hamarabb lenne egységes uniós keretrendszer, de addig is saját eszközöket kell segíteni – vélte Dömötör. Sok nyugati országban még szigorú beutazási szabályok vannak érvényben, majd ha ezeket feloldják és olyan átoltottsági szinten lesznek, mint most Magyarország, akkor lesz lehetőség az utazásra, még akkor is, ha nincs meg az uniós keretrendszer.

“Egészen biztos vagyok abban, hogy minden olyan vakcinát el fognak ismerni, amelyiknek nemzetközi engedélye van” 

– mondta Dömötör. A kínainak már megvan a WHO engedélye, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a bajor miniszterelnök arra sürgeti a hatóságokat, hogy az oroszt is minél hamarabb ismerjék el.

Az államtitkár szerint azok az országok, amelyek GDP-je túlnyomó részben turizmusból jön, azok egészen egyszerűen gazdasági érdekből fogadni fogják a vakcinákat.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210531-domotor-csaba-a-keleti-vakcinakrol-minden-olyan-vakcinat-el-fognak-ismerni-amelynek-nemzetkozi-engedelye-van

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?