ápr 26, 2021
11 Views
0 0

Dobrev Klára lehet a DK miniszterelök-jelöltje

Written by

Dobrev Klára lehet a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje – legalábbis erre utal, hogy az elmúlt napokban a párt több politikusa, így Kálmán Olga és Vágó István is Dobrev alkalmassága mellett érvelt. Horn Gábor szerint amennyiben Dobrev elindul az előválasztáson, akkor leginkább pártja szavazóinak elkötelezettségére alapozhat. Az ATV Híradójának riportja.

A Városligetben ünnepelte május elsejét 2007-ben Gyurcsány Ferenc. Az akkor regnáló miniszterelnököt elkísérte felesége, Dobrev Klára is. A jövőben elképzelhető, hogy szerepcsere történhet a házaspár életében: 2022-ben akár Dobrev Klára is elindulhat a miniszterelnöki posztért.

Ehhez először az őszi ellenzéki előválasztáson kellene győznie, de Dobrev Klára egyelőre hivatalosan az indulását sem jelentette be. Azonban a napokban Vágó István és Kálmán Olga is utalást tett arra, hogy Dobrev ott lehet az előválasztáson.

Vágó úgy fogalmazott: „nekem Klára rátermettsége meggyőző… Ilyen miniszterelnökre lenne szüksége hazánknak.”

Kálmán Olga pedig azt írta, hogy személyesen is jól ismeri Dobrevet, a „munkáját és teherbírását is elképedve nézi.”

Dobrev Klárától legutóbb az Egyenes Beszédben kérdeztük meg, hogy elindul-e az előválasztáson:

„Soha nem voltam olyan közel a döntéshez, mint mostanában, nem véletlenül, és nem függetlenül a körülményektől. Kérdezze meg tőlem pár hét múlva” 

– válaszolta akkor.

Horn Gábor, a Republikon elemzője szerint Dobrev a DK szervezettségében bízhat az előválasztáson.

„Dobrev Klára mögött egy nagyon aktív és elkötelezett párt áll, az előválasztáson az aktív és elkötelezett választók fognak részt venni. Tehát, ami nagy előnye lehet Dobrevnek a többi jelölttel szemben, hogy a DK szavazóbázisa a legaktívabb. Minden kutatás, nem csak a mienk, hanem a többi közvélemény-kutató cég is azt bizonyítja. És a legszélesebb körű aktivista hálózattal is a DK rendelkezik” – véli Horn.

Az előválasztás lebonyolításáért felelős Civil Választási Bizottság elnöke arra a kérdésünkre, hogy Karácsony Gergely és Dobrev Klára mikor jelenti be indulását, sejtelmesen annyit mondott: a következő hetekben várható a “szükséges” bejelentés:

„A verebek azt csiripelik” Magyar György szerint, hogy májusban, amikor a következő ellenzéki pártelnöki találkozót tartják, megtörténnek a szükséges bejelentések is. „Hogy ki jelent be és mit, nem mondhatok semmit” – fűzte hozzá Magyar György.

A Medián legfrissebb kutatása alapján Dobrev Klára 22%-kal csak a negyedik legnépszerűbb jelölt az ellenzéki oldalon. Ezt a listát Jakab Péter vezeti, a második helyen az indulását információnk szerint május első felében bejelentő Karácsony Gergely áll, a harmadikon pedig Márki-Zay Péter.

Ma van a csernobili atomkatasztrófa 35. évfordulója. Vujity Tvrtko Túl minden határon – Csak Csernobil – a rendezői változat című filmjét ma este 22.15-kor láthatják az ATV-n.


Dobrev Klára lehet a DK miniszterelnök-jelöltje

atv.hu 

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210426-dobrev-klara-lehet-a-dk-miniszterelok-jeloltje

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?