jún 10, 2021
13 Views
0 0

Dobrev Klára: csak az akarjon kormányozni, akinek nem remeg meg a keze

Written by

Dobrev Klára: csak az akarjon kormányozni, akinek nem remeg meg a keze

Jó reggelt Orbán Viktor – így reagált Orbán Viktor SZJA-visszatérítésről szóló bejelentésére Dobrev Klára az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Elszámoltatást ígér a DK

A DK miniszterelnökjelöltje szerint az elmúlt másfél évben másról sem beszéltek, mint hogy a válság rengeteg embert lehetetlen helyzetbe hozott, de ez nem érdekelte Orbán Viktort, csak a választáshoz közeledve kezd foglalkozni vele. Ráadásul – tette hozzá Dobrev Klára – azokon, akik elveszítették a munkájukat a válság miatt, nem segít az SZJA-visszatérítés.

Ha Orbán Viktor nem csak az immár az ország leggazdagabb üzletembereként számon tartott Mészáros Lőrincnek adna pénzt, minden magyar nyugdíjas kaphatna 100 ezer forintot – fogalmazott a DK miniszterelnökjelöltje.

A felgyorsult infláció megfékezéséről szóló programpontját ismertetve Dobrev Klára azt hangsúlyozta: a Fidesz gazdaságpolitikája a gyenge forintra és az olcsó unkaerőre épül, a kormánypárt ettől tartja versenyképesnek az országot, de Dobrev szerint a valódi versenyképességhez nem erre van szükség.

Dobrev Klára szerint Matolcsy György jegybankelnöknek feladata lenne a forint vásárlóerejének őrzése, de ennek nem tesz eleget, ehelyett kiszolgálja Orbán Viktor gazdaságpolitikáját.

Dobrev Klára szerint a miniszterelnök vereségre készül 2022-ben, ezért igyekszik a következő kormány mozgásterét előre leszűkíteni. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az ellenzéki pártok megállapodtak abban, hogy az országnak új alkotmánya lesz, amit népszavazáson fognak megerősíteni. Az ellenzéki arra kérnek felhatalmazást, hogy a jogállamot helyreállítsák – szögezte le Dobrev Klára, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a kizárólagos hatalomra törekvés alkotmányellenes.

Szerinte csak az akarjon kormányozni, akinek nem remeg meg a keze 2022 után a kemény intézkedések meghozatalakor. 

Megerősítette azt a korábban a Nyugati Fénynek tett kijelentését, hogy Magyarországon nem lesz béke, amíg nincs elszámoltatás. 

Dobrev Klára bejelentette: vagyonőröket szándékozik küldeni azokhoz a cégekhez, amelyek árbevételének jelentős része állami forrásból származik, és korrupciós veszélyhelyzetet kell hirdetni.

Ami az euró magyarországi bevezetését illeti: Dobrev Klára örülne, ha a következő ciklus végére be tudná vezetni, de most drámai helyzetben van a gazdaság.

Dobrev Klára azt is kijelenzette: nincs másfajta alku a Jobbik és a DK között, mint amit más pártok kötöttek az előválasztás előtt. Szerinte ami történik, az természetes folyamat, ami nem akadályozza meg, hogy minden választókerületben jó jelöltek között dőljön el az előválasztás.

A DK-nak mind a 106 kerületben nagyon jó jelöltje van, Dobrev Klára úgy fogalmazott: az a cél, hogy jövő áprilisig ne véreztessék ki a pártokat. Az előválasztáson éles küzdelem lesz, de az erőforrásokat áprilisra, a Fidesz ellen kell tartalékolni. ​

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210610-dobrev-klara-csak-az-akarjon-kormanyozni-akinek-nem-remeg-meg-a-keze

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?