jún 9, 2021
11 Views
0 0

Dobrev Klára bevezetné itthon az eurót, ha ő lenne a miniszterelnök

Written by

Dobrev Klára bevezetné itthon az eurót, ha ő lenne a miniszterelnök

A DK miniszterelnök-jelöltje először stabil és erős forint árfolyamot érne el, középtávon pedig bevezetné a magyar eurót.

Dobrev Klára egy online sajtótájékoztatón reagált a hírekre, miszerint májusban 5,1 százalékkal nőttek az árak, és nyolc és fél éve nem volt ilyen magas az infláció. Dobrev hangsúlyozta, hogy egyre kevesebbet ér a pénzünk, a fizetésünk vagy a nyugdíjunk. Felsorolta, hogy az étolaj több mint huszonöt százalékkal drágult az elmúlt egy évben, a tojás majdnem tíz százalékkal és az üzemanyag a csúcstartó: a benzin 36 százalékkal kerül többe, ami sok termék árát befolyásolja.

A DK miniszterelnök-jelöltje elmondta, hogy szerinte mindezt egy erős és stabil forint árfolyam megakadályozná, de úgy gondolja, Orbán Viktor vagy Matolcsy György nem érzi a felelősségét, miközben 350-360 forint körül mozog az euró.

Dobrev arról beszélt, hogyha jövőre ő nyerne (ehhez ugye először az őszi előválasztáson is győznie kell), akkor a stabil forintra koncentrálna első körben, majd középtávon bevezetné az eurót.

„Magyar euróra van szükség” – fogalmazott a politikus, és összehasonlította a helyzetünket Szlovákiával, ahol a drágulás mértéke sokkal kisebb. Dobrev Klára elmondta, hogy ott nem kell hasonló áremelkedéssel szembesülnie az embereknek.

atv.hu

Elfogadták a jövő évi költségvetést és az adótörvényeket

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210609-dobrev-klara-bevezetne-itthon-az-eurot-ha-o-lenne-a-miniszterelnok

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?