márc 31, 2021
14 Views
0 0

Dobja fel a húsvétot néhány apró kiegészítővel: inspirálja idén a tavasz az ünnepi asztalt!

Written by

A bonami.hu szakértői elárulják, melyek az idei legdivatosabb húsvéti trendek.

(A legfrissebb hírek itt)

Hódít a lenvászon

Kezdjük a terítővel és a papírszalvétával. Cseréljük le idén akár mindet lenvászonra! Ez a trendi anyag tartós, erős és időtálló, így nemcsak egyszeri befektetés lenne, szemben egy húsvéti terítővel, hiszen előbbit az ünnep elmúltával hétköznapokon is bármikor bátran használhatjuk majd. Válasszunk a pasztellszínű darabok közül, például egy rózsaszínt, egy sárgát, egy bézst vagy egy szürkés árnyalatút.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Rázzuk fel a klasszikus étkészletet

Ha egy semleges, klasszikus formájú étkészlet mellett döntünk idén, az sem baj, hiszen a megfelelő terítékkel, szalvétával és egyéb dekorációs elemekkel könnyedén elegánsabbá varázsolhatjuk azt. Tegyünk mindegyik tányér közepére egy barkát, amelyre tojást akasztottunk, vagy akár egy nyuszit is ültethetünk a tányér közepébe. Ha pedig az asztalon a hétköznapi fa- és bambuszkiegészítők, például tálak dominálnak, akkor egy kis arannyal, például egy ilyen színű étkészlettel tehetjük ünnepibbé ezt a szettet. Az egyszínű kék étkészletünket pedig sárgával dobhatjuk fel!

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ne essünk túlzásokba

Egy arany- vagy ezüstszínű, illetve fehér gyertyatartóval, vázával, dísztállal, illetve bármilyen ilyen árnyalatú mini nyuszis vagy tojásfigurákkal elegánssá és egyedivé varázsolhatjuk a húsvéti asztalt. Divatos dekornak számít még például a lenvászon szalvétából készült nyuszi, amit otthon könnyedén el tud készíteni bárki. Egy dologra azonban mindig ügyeljünk, ha kiegészítőkről van szó, mégpedig a megfelelő magasságra: a dekorációk ne akadályozzák a beszélgetést! Ha például szeretnénk a tojásfánkát is feltenni az asztalra, inkább a végére tegyük, és ugyanez a helyzet egy szép tulipáncsokorral is.

A kevesebb néha több, ne essünk túlzásokba, néhány kiegészítő tényleg elég. Ügyeljünk mindig arra, hogy a hangsúly az ételeken és a kényelmes tálaláson maradjon! De ne csak az asztalt díszítsük fel! Ha például van az étkezőnkben ablakpárkány, polc, oda is bátran tegyünk egy-két nyuszis kiegészítőt, átlátszó üvegtojást.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

(Ez is érdekelheti: Milyen süteményekkel készüljünk az ünnepre? Így lesz édes a húsvét)

Abrosz helyett futó

Ha eddig mindig abroszt terítettünk húsvétkor, akkor itt az idő, hogy kipróbáljunk valami újat, például egy asztali futót. Egy 90 centiméter széles asztalhoz elegendő középen egy 30 centiméteres vastag csík, amely mindkét oldalon 15 centiméterrel lóg túl az asztal hosszánál.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Vajon engedélyezett az együttlét „azokon” napokon? (x)
„Azt hittem, nem lehet kisbabám” – Emiatt nem tudott teherbe esni a fiatal nő (x)

www.blikk.hu/eletmod/tippek/husvet-unnepi-asztal-kiegeszitok/be54jd2

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?