ápr 28, 2021
5 Views
0 0

Döbbenetes megállapítások szerepelnek a jegyzőkönyvben: elkerülhető lett volna Maradona halála?

Written by

A világbajnok argentin futball-legenda november végén halt meg, a tragédiát az orvosi jelentések súlyos szívelégtelenség, tüdőödéma és a légzés leállása okozta.

(A legfrissebb hírek itt)

A hatóságok hivatalos vizsgálatot indítottak az ügyben. Az erről szóló jegyzőkönyvben döbbenetes megállapítások szerepelnek: Maradona orvosát, Leopoldo Luque-ét és pszichológusát, Agustina Cosachovot emberöléssel vádolják, s minden bizonnyal bíróság elé kerülnek. A jelentés kimondja, hogy a világsztár halála elkerülhető lett volna. Hogy az ikonikus egykori focista elhunyt, minden bizonnyal a két szakember felelőssége. A heteken át tartó vizsgálat, az orvosi dokumentumok, jelentések és nyomtatványok kiértékelése után a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a halált döntően befolyásolta a segítség elmulasztása, valamint a beteg számára fenntartott kezelés és gondozás általános gondatlansága.

Maradona családja biztos az orvos és a pszichológus bűnösségében.

– Hallottam, ahogy Luque és Cosachov apuról beszélt, a hányinger kerülgetett. Arra kérem Istent, tegyen igazságot, bűnhődjön, akinek bűnhődnie kell – fogalmazott a legenda lánya, Dalma.

(Kapcsolódó: Megindult a hagyatéki háború: mit rejthetnek Diego Maradona eddig titokban tartott széfjei?)

www.blikk.hu/sport/kulfoldi-foci/diego-maradona-halal-jegyzokonyv-orvosi-mulasztas/fdlgwjf

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?