okt 14, 2020
16 Views
0 0

Döbbenetes felvételek: pusztító trópusi vihar söpör végig Ázsián

Written by

Döbbenetes felvételek: pusztító trópusi vihar söpör végig Ázsián

Többen életüket vesztették az Ázsiában pusztító trópusi vihar miatt, és ezreknek kellett elhagynia az otthonát. Az áradásokban és földcsuszamlásokban többen eltűntek Vietnámban és Kambodzsában. A ciklon Hongkong felé halad, ezért a harmadik legmagasabb szintű riasztást rendelték el a városban.

Vietnám

Legkevesebb 28 ember életét vesztette és többen eltűntek Vietnámban, a Nangka névre keresztelt trópusi vihar okozta áradásokban és földcsuszamlásokban, ami miatt 45 ezernél is több embert kellett evakuálni a térségből. A víz több mint 109 ezer házat öntött el, köztük százak összeomlott vagy súlyosan megrongálódott. Ezen felül víz alá került majdnem 4000 hektár termőföld is, és több tízezer jószág odaveszett. A hatóságok többeket helikopterrel és csónakokban mentettek ki.

A térség egyes zónáiban az elmúlt hetekben az 1500 milliméternél is meghaladó csapadék esett. A hurrikánok, áradások, földcsuszamlások és esőzések több mint 65 milliárd forintnak megfelelő összegnyi kárt okoztak a mezőgazdaságban.

Kambodzsa

Minimum 11 ember életét vesztette a villámáradásokban Kambodzsában, ahol a trópusi vihar miatt legkevesebb 2400 családnak kellett elhagynia az otthonát, és több mint 75 ezer hektárnyi területet öntött el a víz. A hadsereg és a rendőrség is részt vesz a mentési munkálatokban, az evakuációt azonban megnehezíti, hogy több főútvonalat is elöntött a víz.

A Nangka trópusi ciklon Hongkong felé halad, ezért a város meteorológiai megfigyelőközpontja szerint a nap nagy részére érvényes marad a 8-as fokozatú tájfunriasztás. A csaknem 7,5 millió lakosú városban az oktatási hivatal keddre tanítási szünetet rendelt el, és a tömegközlekedésben is menetrend-változtatásokat, illetve járattörléseket alkalmaztak.

Többen életüket vesztették az áradások miatt Vietnámban

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20201014-dobbenetes-felvetelek-pusztito-tropusi-vihar-sopor-vegig-azsian

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?