okt 14, 2020
12 Views
0 0

Deutsch Tamásék komoly kérdéseket intéztek Európai Bizottság alelnökéhez

Written by

Deutsch Tamásék komoly kérdéseket intéztek Európai Bizottság alelnökéhez

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) képviselőcsoportjának vezetője, a néppárti magyar delegáció nevében írásbeli kérdéseket intézett Vera Jourovához, az Európai Bizottság alelnökéhez – közölte a képviselőcsoport az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

Deutsch Tamás a levélben azt írta, hogy egy nemrégiben nyilvánosságra került videóban Donáth Anna momentumos EP-képviselő arról beszélt, folyamatosan egyeztetett a magyar jogállamisági kérdésekről Vera Jourovával.

A “botrány” kirobbanása, majd a Momentumos képviselő “magyarázkodását” követően Jourova egy cseh napilapnak azt mondta, hogy nincs közvetlen kapcsolata a magyar ellenzékkel, és csak az újságírók szervezetével konzultált – írta a Fidesz-KDNP-frakció.

Deutsch szerint Donáth Anna videón tett kijelentései azt igazolják, hogy az EU tisztviselőit és intézményeit tudatosan félrevezetik, hazugságokkal manipulálják a Momentum Mozgalom politikusai és a magyarországi baloldal európai parlamenti képviselői.

Kiemelte, a “botrány” kérdéseket vet fel az Európai Bizottság munkamódszereivel kapcsolatban.
Egyrészt, hogy az intézmény miként gyűjti az információit a tagállamokban történő eseményekről, másrészt hogy hogyan egyeztethető össze az európai biztosok objektív és pártatlan munkavégzésére vonatkozó szabályokkal a Vera Jourová által követett “egyoldalú és elfogult” politikai konzultációs gyakorlat – írták.

Orbán lemondásra szólította fel az Európai Bizottság alelnökét

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja arra vár választ Vera Jourovától, valóban rendszeresen egyeztetett-e Magyarországról a baloldali Donáth Annával.

Vagy valójában az uniós biztos kezdeményezett egyeztetéseket párttársával, Donáth Annával? Miért nem kérte eddig egyetlen alkalommal sem a kormánypárti EP-képviselők véleményét a Magyarországgal kapcsolatos kérdésekben? Hogyan tudja összeegyeztetni a magyar baloldali ellenzékkel történő rendszeres informális konzultációit azzal, hogy a biztosi munkájára vonatkozó előírások szerint semlegesen és objektíven kéne folytatnia a tevékenységét? – kérdezi a frakció Jourovától.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201014-deutsch-tamasek-komoly-kerdeseket-inteztek-europai-bizottsag-alelnokehez

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?