márc 4, 2021
9 Views
0 0

Deutsch Tamás szerint a Néppárt “kisgazdásodni” kezdett

Written by

Deutsch Tamás szerint a Néppárt “kisgazdásodni” kezdett

Deutsch Tamás szerint a politikai teljesítménynek a legfontosabb fokmérője az, hogy kiérdemli-e a választópolgárok bizalmát, vagy sem. A néppárti frakció alapszabálymódosításáról szóló szavazás kapcsán megjegyezte, hogy sokkal rosszabb eredményre számított, több bátor képviselő volt, mint gondolta.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője az Egyenes beszédben elmondta, hogy a Néppárt belülről gyengíti magát.

Ha egyszer egy konkrét példát tudna mondani bármely jelen néppárti vezető arra, hogy a Fidesz eltávolodott az Európai Néppárt értékeitől, akkor biztos könnyebb lenne az eszmecsere erről- mondta Deutsch. Ő ugyanis napestig tudja sorolni azokat a témákat, amelyekben az CDU-CSU és a Fidesz álláspontja 20 évvel ezelőtt 1000 százalékban fedte egymást. ​

Deutsch szerint a politikai teljesítménynek a legfontosabb fokmérője az, hogy kiérdemli-e a választópolgárok bizalmát, vagy sem. A szavazás kapcsán megjegyezte, hogy sokkal rosszabb eredményre számított, sokkal kevesebb bátor néppárti képviselővel számolt.

A kérdés az, hogy az Európai Néppárt erejét az jelenti-e, hogy az éppen aktuálisan a párt centrumához, baloldalához tartozó erők a párt jobboldalára sorolt politikai szereplőket folyamatosan tönkre akarják tenni. A politikus szerint ennek egyetlen következménye lesz, mégpedig a “kisgazdásodás”. A belülről gyengítik önmagukat azért, mert a riválisaiknak akarnak megfelelni.

A néppárti tagság kapcsán megjegyezte, hogy a frakcióból való kilépés a pártból való kilépés irányába mutat, de még nem született döntés.  A jövőbeli tárgyalásokról vagy ezek híréről majd tájékoztatást adnak.

“Alaposan végig fogjuk gondolni, hogy a politikai együttműködésben hogyan tovább. Erős, az európai, hagyományos keresztény-demokrata életformát védő jobboldali politikai erők együttműködésére van szükség”- jelentette ki a Fidesz EP-képviselője.
Szerinte tegnap egy nemzeti minimumot sikerült hozni, mivel mind a hazai jobboldal, mind a baloldal örömmel fogadta a tegnapi döntést.

Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője bent marad továbbra is a néppárti frakcióban. Deutsch szerint képmutatás a Néppárt részéről, hogy a koalíciós társukkal szemben nem lépnek fel. A KDNP büszke a Fidesszel való együttműködésre- megjegyezte, hogy nekik nem probléma a KDNP bent maradása, ők egyébként sem sértettek, ez nem érzelmi kérdés.

A Néppárti frakcióból való kilépésről beszél Deutsch Tamás

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210304-deutsch-tamas-szerint-a-neppart-kisgazdasodni-kezdett

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?