ápr 27, 2021
2 Views
0 0

Deutsch: 27 ezerrel több halott volt az MSZP-SZDSZ kormányok idején

Written by

Deutsch: 27 ezerrel több halott volt az MSZP-SZDSZ kormányok idején

Megnéztem 7 évet az MSZP-SZDSZ kormányok alatt és 7 évet a Fidesz kormány idején és 27.284 emberrel több halt meg – jelentette ki Deutsch Tamás az ATV Csattban. Ehhez képest feláll Gyurcsány Ferenc és azt mondta: hogy a többlet halálozásért majd „böribe” kell menni – tette hozzá a Fidesz EP-képviselője. Horn Gábor, korábbi SZDSZ-es államtitkár szerint a számokat sosem szabad önmagukban nézni, hanem – mint ahogy a napokban Karikó Katalin, a Pfizer/BionTech vakcina egyik fejlesztője is pontosította a kormányzati vakcinatáblázatot – a módosító hatásokkal együtt.

Deutsch Tamás összevetése szerint 2003 és 2009 között, mikor MSZP-SZDSZ kormány volt 7 esztendeig 929.029 ember halt meg, míg a Fidesz kormányzás alatt a 2010 utáni 7 évben 901.745 ember. A kettő között 27.284 ember a különbség – tette hozzá.  Deutsch azt mondta: ha a többlethalálozásért van politikai felelősség és börtönben kell menni, ahogy Gyurcsány Ferenc a Parlamentben mondta, akkor kezdjük már megvizsgálni azt a 2010 előtti hét évet.

A Medgyessy-kormányban államtitkárként is dolgozó MSZP-s Mesterházy Attila azonban arra emlékeztetett: Orbán Viktor kötötte ehhez a saját sikerességét, ezért érdemes az elszámoltatást emlegetni a mostani koronavírus halálesetek kapcsán.

Horn Gábor korábbi SZDSZ-es államtitkár a műsorban úgy reagált: komolytalan a nyers számokat összehasonlítani, hiszen ha csak egy komolyabb influenzajárvány betör az országba, 12-13 ezer embert elvisz, ami – mint mondta – már a Deutsch által emlegetett halálozási különbség felét ki is teszi. Fontos kérdés, hogy végignézzük, ki miért felel, mi miért történik – tette hozzá Horn – de ezeket évente kellene megtenni nem így, kiragadva egy időszakot.​

atv.hu

CSATT – 1. rész 2021.04.26.

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210427-deutsch-27-ezerrel-tobb-halott-volt-az-mszp-szdsz-kormanyok-idejen

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?