nov 22, 2020
4 Views
0 0

Dél-Koreában már a járvány harmadik hulláma miatt hoznak meg intézkedéseket

Written by

Dél-Koreában már a járvány harmadik hulláma miatt hoznak meg intézkedéseket

Bezárják Szöulban az éjszakai szórakozóhelyeket, korlátozzák a vallási összejövetelek létszámát és az éttermek működését abban a reményben, hogy ezzel ellenőrzés alatt tudják tartani a koronavírus-járvány harmadik hullámát – jelentette be vasárnap a dél-koreai egészségügyi miniszter.

Dél-Koreában már a járvány harmadik hulláma miatt hoznak meg intézkedéseket

A kép illusztráció!

Szombaton 330 új esetet észleltek 24 óra leforgása alatt. Ez már az ötödik olyan nap volt sorozatban, hogy 300 felett volt az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma.

Az egészségügyi minisztérium szerint ez azt jelenti, hogy berobbant a járvány harmadik hulláma. A helyzetet rendkívül súlyosnak ítélik meg.

Az esetek országos szintű növekedését szöuli gócpontok okozták. Ezért keddtől a nagyobb kávézók már csak elvitelre vagy házhozszállítással működhetnek, az éttermeknek pedig este 9 órakor be kell zárniuk a dél-koreai fővárosban. A vallási rendezvények és sportesemények résztvevőinek számát korlátozzák.

Szombaton a dél-koreai egészségügyi hatóságok arra intettek, hogy ha nem fékezik meg gyorsan a koronavírus jelenlegi terjedését, akkor az első kettőnél is kiterjedtebb harmadik hullámra kell felkészülni.  

Dél-Koreában nagy erőket fordítottak a tesztelésre, a kontaktkutatásra és a karantén célzott elrendelésére, de általános zárlatot nem vezettek be. Eddig 30 733 fertőzöttet és 505 koronavírusos halálesetet regisztráltak.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20201122-del-koreaban-mar-a-jarvany-harmadik-hullama-miatt-hoznak-meg-intezkedeseket

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?