okt 23, 2020
10 Views
0 0

Darts: 57-es átlag, szüneteltetett pályafutás – mi történt a 2018-as vb elődöntősével?

Written by

Pénteken kezdetét vette a PDC European Tour-sorozatának idei negyedik, egyben utolsó versenye, a riesai International Darts Open, melynek első fordulójában a 2018-as világbajnokságon elődöntős Jamie Lewis kiábrándító teljesítménnyel, 57.72-es körátlaggal kapott ki 6–0-ra a német színekben versenyző Robert Marijanovictól.


Hirdetés

Jamie Lewis a 2018-as világbajnokságon teljesen más arcát mutatta (Fotó: Getty Images, archív)

Valami megtört Jamie Lewis pályafutásában. A 28 éves walesi játékos a 2018-as világbajnokságon még elődöntőt játszott Phil Taylorral – ott 6:1-es vereséget szenvedett a sportág élő legendájától –, ám jelenleg már csak a 60. helyen áll a világranglistán, és ha nem kapja össze magát, az év végén elveszítheti a PDC legrangosabb tornáin való szerepléshez szükséges Pro Tour-kártyát.

Lewis a szeptemberi Players Championship-fordulók után – öt nap alatt egyetlen meccset sem nyert – rövid időre felfüggesztette a pályafutását, amit a közösségi oldalán így indokolt: „Úgy gondolom, itt az ideje picit eltávolodnom attól a sporttól, amit szeretek, mert olyan borzalmas szokások rabjává váltam, amelyek ártanak az egészségemnek.”

A walesi fiú teljesítménye azonban nem, hogy nem javult az egy hónapos kihagyás után, de még gyengébb is lett, pénteken ugyanis úgy kapott ki 6–0-ra a ranglistán kívüli Robert Marijanovictól, hogy körátlaga az 58 pontot sem érte el (57.72), egyszer sem dobott duplára, és volt olyan leg, amelyben 352 ponton állt, amikor ellenfele már befejezte a játékot.

A mérkőzés után a közösségi médiában sokan fejezték ki aggodalmukat Lewis játékát látva, ugyanakkor abbéli reményüket is megfogalmazták, hogy a walesi dartsos hamarosan visszatalál a helyes útra, és ismét olyan színvonalon játszik majd, mint a 2018-as vb idején, amikor többek között Peter Wrightot is megverte.

A LEWIS–MARIJANOVIC MÉRKŐZÉS TELJES EGÉSZÉBEN

www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/darts-57-es-atlag-szuneteltetett-palyafutas-mi-tortent-a-2018-as-vb-elodontosevel-2791209

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?