ápr 27, 2021
11 Views
0 0

Dárdaiék lassan kilábalnak a koronavírusból, indul a hihetetlen menetelés a bennmaradásért

Written by

„Jó benyomásaim vannak, az összes játékos készen áll, nagyon várják már, hogy együtt dolgozhassunk újra.”idézte Dárdai Pált a klub hivatalos honlapja. – „Vannak pozitív és negatív példák is. Egyes klubok nyerni tudok a karantén után, míg mások veszítenek. Az elszigeteltség után kell két-három edzés, hogy tudjuk hol állunk. Pozitívak vagyunk, hat meccs áll előttünk, mindent el fogunk követni a bennmaradásért. Nem számolgatunk előre, hanem keményen dolgozunk.”

(A legfrissebb hírek itt)

Dárdai hozzátette, a következő ellenfelet, Szalai Ádám csapatát, a Mainzot kemény ellenfélnek tartja, amely a Bayernt is legyőzte, de vannak esélyeik. A Mainz nem a kiesés ellen küzd, annál sokkal jobb, fizikálisan erős, és Bo Svensson által motivált csapat. Legalább egy ponttal akarnak visszatérni Berlinbe.

„A mainzi erőpróba még nem az utolsó számunkra. Nem hagyjuk magunkat megijeszteni. Jelenleg mínusz három meccsünk és mínusz négy pontunk van, ezt a számlát kell rendezni.” – mondta Dárdai.

A Hertha jelenleg a 17., már kieső helyre csúszott vissza az elmaradt meccsek miatt. A Köln három, a Bielefeld és a Werder Bremen 4-4 ponttal előzi a csapatot. Dárdai szerint a legfontosabb most, hogy a következő három meccsből (a Mainz, majd két hazai, a Freiburg és a Bielefeld elleni) legalább négy pontot szerezzenek. Persze, minél többet, annál jobb. Ha Mainzban mégsem sikerül, akkor sincs nagy tragédia a magyar edző szerint.

„Hétfő délután és kedden elvégezzük az elemzéseket, aztán kemény edzések jönnek. Minden játékossal személyesen elbeszélgetünk, aztán napi egy edzéssel folytatjuk a felkészülést, így a hétvégén is. Ahogy látom, alig várják már, hogy pályára léphessenek. Gyakorolni fogjuk a nagy-, illetve kispályán is a gólszerzést, a reakciókészséget és a taktikát.

De nem akarjuk túlterhelni a játékosokat, 14 nap után helyesen kell reagálni a testnek. Óvatosan, de a Mainz elleni meccsig nulláról száz százalékra akarunk jutni. Lehető legkisebbre akarjuk csökkenteni a sérülésveszélyt. Én is már nagyon várom, hogy kimehessek, szerdán kapom meg a remélhetőleg negatív teszteredményt.”

Két játékos okoz eddig problémát. Marvin Plattenhardt és Dodi Lukébakio a karantén alatt is pozitív tesztet produkált. Egyelőre ők nem sportolhatnak. Amikor feloldják a velük szembeni tilalmat, óvatosan elkezdhetik az edzéseket is.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Nincs semmi ötletünk anyák napjára? íme, egy egyedi ajándék lépésről lépésre! (x)
A pénztárcánkat is csúnyán hazavághatja egy betegség, nem csak az egészségünket (x)

www.blikk.hu/sport/kulfoldi-foci/labdarugas-bundesliga-hertha-bsc-dardai-pal-koronavirus/ve53t0g

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?