okt 15, 2020
15 Views
0 0

Dánia szerint kerülendő a nem alapvetően szükséges utazás Magyarországra

Written by

Utazási figyelmeztetést adott ki Dánia a többi között Bulgáriára, Olaszországra és Lengyelországra – közölte a skandináv ország külügyminisztériuma csütörtökön az újonnan jelentett koronavírus-fertőzöttek számának növekedése nyomán.

A rendelkezés értelmében Dánia hatóságai arra kérik az ország állampolgárait, hogy ne utazzanak az említett országokba, ha az nem nélkülözhetetlen. Az utazási figyelmeztetés szombaton lép hatályba – tudatta a tárca egy közleményben. A döntés a szomszédos Svédország 11 régiójára, valamint Liechtensteinre, Litvániára, San Marinóra és a Vatikánvárosra is kiterjed. Az olyan országokba engedélyezett az utazás, ahol hetente legfeljebb 20 koronavírus-fertőzöttet regisztrálnak átlagosan 100 ezer lakosra.

A koppenhágai kormány korábban azt tanácsolta állampolgárainak, hogy kerüljék a nem alapvetően szükséges utazást Nagy-Britanniába, Horvátországba, Franciaországba, Magyarországra, Hollandiába, Spanyolországba és Svájcba a növekvő fertőzési mutatók miatt.

Dánia március közepén lezárta határait a koronavírus-fertőzés terjedése megakadályozásának részeként, mindazonáltal azóta fokozatosan enyhített a korlátozásokon a legtöbb európai ország esetében.

Finnország kormánya azt tanácsolta mind a magán-, mind a közszférában dolgozóknak, hogy próbáljanak meg a lehető legtöbbet távmunkában dolgozni. A munkáltatókat pedig felszólították arra: gondoskodjanak arról, hogy az alkalmazottak biztonságos fizikai távolságot tarthassanak egymástól. Finnországban szeptember vége óta megkétszereződött a kórházi ellátásban részesülő betegek száma.

Bár Dániában és Finnországban viszonylag alacsonyak a fertőzöttségi mutatók, mindkét országban megnőtt újabban a koronavírus-fertőzöttek száma. Az 5,8 millió lakosú Dániában eddig körülbelül 34 ezer koronavírus-fertőzöttet és a fertőzésből eredő 677 halálesetet jegyeztek fel, miközben az 5,5 millió lakosú Finnországban csaknem 13 ezer koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 350 halálesetet regisztráltak.

index.hu/kulfold/2020/10/15/dani_utazas_figyelmeztetes_tanacs_magyarorszag/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?